Publicat 13/5/2020 14:26:46 +02:00CET

Coronavirus.- JxCat votarà a favor de la comissió d'investigació sobre les residències

Debaten si abstenir-se o rebutjar les peticions de compareixença de Mas i Borràs

BARCELONA, 13 maig (EUROPA PRESS) -

El portaveu de JxCat en el Parlament, Eduard Pujol, ha anunciat aquest dimecres que votaran a favor de la comissió d'investigació sobre la gestió de les residències de gent gran durant la crisi del coronavirus.

En roda de premsa telemàtica, ha explicat que ERC coneix el sentit del vot de JxCat i que emmarquen la seva posició en la "normalitat i sense ànim de polèmica", conscients que els republicans han gestionat les residències, primer des de la Conselleria de Treball i després des de la de Salut.

També ha assegurat que està convençut que ERC estarà d'acord amb la comissió "perquè toca analitzar, avaluar, explicar, escoltar i prendre el pols de la situació que hi ha".

El portaveu de JxCat en el Parlament ha admès que "no tot s'ha fet bé" des del Govern en tots els àmbits, no solament en el de les residències, i que l'important és que es vulgui fer sempre bé.

Sobre que el president de la Generalitat, Quim Torra, vulgui celebrar un debat específic sobre la crisi, Pujol ha defensat que té "tota l'autoritat" per explicar-se en la càmera en el que, al seu judici, és un exercici de transparència.

En relació a les petició de compareixença en el Parlament de la portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, per les adjudicacions quan estava al capdavant de l'Institut dels Lletres Catalans (ILC), ha recordat que ja va donar explicacions al seu moment "i sempre que se li ha requerit".

"CAS JUDICIALITZAT"

"Hauríem de respectar els temps judicials. És un cas judicialitzat", ha subratllat Pujol, destacant que, encara que no tenen una posició tancada sobre este tema, JxCat està més prop de votar no a la petició de compareixença que de l'abstenció.

Sobre la petició de compareixença de l'expresident de la Generalitat Artur Mas, després de la confirmació de la sentència del cas Palau, Pujol ha recordat que ja no ocupa cap càrrec ni responsabilitat política, i "s'ha afartat de donar explicacions de manera reiterada" en la càmera.

"Convertir el Parlament en un 'replay', en una funció que es repeteix en el temps, és un flac favor a la ciutadania i al parlamentarisme", ha assegurat Pujol, després d'explicar que encara estan debatent la posició de JxCat, però que estan més per l'abstenció.

En preguntar-se-li si entendria que ERC recolzés ambdues peticions de compareixença, el portaveu de JxCat ha considerat que toca que els grups actuïn "sobre la base de les seves conviccions".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 4. 4

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants