Publicat 21/8/2020 14:03:12 +02:00CET

Coronavirus.- Inspectors de Treball demanen un protocol per evitar contagis en les seves visites a empreses

Foto d'un hivernacle
JUNTA ANDALUCÍA

MADRID, 21 ago. (EUROPA PRESS) -

Els inspectors i sotsinspectors de Treball han demanat a la Direcció General de l'organisme estatal de la Inspecció de Treball i Seguretat Social que elabori un protocol per evitar els contagis Covid-19 a les seves visites a les empreses.

En un comunicat conjunt, el Sindicat d'Inspectors de Treball i Seguretat Social, juntament amb Fesess, Sislass, Adi i Seslaess han subratllat que la realització d'aquest protocol és urgent davant el volum de càrrega de treball dels inspectors després de l'aprovació, el passat mes de juliol, del Reial Decret que establia mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària.

Aquesta demanda dels inspectors i sotsinspectors obeeix als fets esdevinguts recentment respecte al personal amb funcions inspectores en el desenvolupament de les seves visites a la províncies de Lleida, Osca i Màlaga, en les quals aquest personal ha estat en contacte directe amb treballadors afectats per coronavirus o han tingut possibilitat real i directa de contagi.

També demanen que es realitzin test PCR al personal amb funcions inspectores quan, com a conseqüència de la realització del seu treball, hagin estat en contacte amb persones que hagin resultat positives per coronavirus o si han tingut possibilitat de contagiar-se.

Els inspectors deixen constància que no realitzaran funcionis inspectores si hi ha risc real de contagi fins a la constatació del resultat negatiu a través de la realització de test PCR.

Els sindicats d'aquest col·lectiu també insten a adoptar mesures de desinfecció i neteja de les seus de les Inspeccions Provincials en les quals hagi estat personal amb funcions inspectores que hagi tingut contacte amb persones afectades pel Covid-19 o on hi hagués possibilitat real i directa de contagi.

En aquest sentit, exposen que, per la seva activitat professional, els inspectors un dia estan en el camp amb uns temporers i l'endemà en una empresa amb un brot per coronavirus. "Anem amb EPI, però haurien de fer-nos PCR quan anem a llocs de risc o on hi ha positius", han conclòs.