Publicat 28/5/2020 22:52:26 +02:00CET

Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

Mina de Cabanasses, a Súria (Barcelona), i propietat d'ICL Iberia
ICL IBERIA - Archivo

BARCELONA, 28 maig (EUROPA PRESS) -

ICL Iberia Súria & Sallent ha anunciat aquest dijous en un comunicat que donarà per conclòs el dilluns 1 de juny l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) presentat el 25 de març pel coronavirus.

La productora de sal i postasa ja havia reiniciat la seva activitat al 50% el 14 d'abril, "amb importants mesures de seguretat", i des de llavors ha anat incrementant el seu ritme, encara que una part dels empleats seguiran teletreballant en torns rotatius.

Amb la tornada a la plena activitat, l'empresa seguirà aplicant les mesures de seguretat i higiene dels últims mesos: presa de temperatura als accessos al lloc de treball, mascaretes, guants i dispensadors de gel hidroalcohòlic, així com distàncies de seguretat entre tots els empleats, tant en oficines com en les plantes i mines.

"Tal i com vam acordar amb sindicats i representants dels treballadors, tan aviat com hem pogut garantir la salut i la seguretat de les persones que formen part de la nostra companyia, hem decidit recuperar l'activitat al 100%", ha afirmat el president d'ICL Iberia, Carles Aleman.

Durant el temps d'aplicació de l'ERTO, ICL Iberia no ha parat mai del tot la seva activitat i ha mantingut en funcionament la seva planta de cristal·lització per garantir el subministrament de sal, matèria primera essencial per produir desinfectants com el lleixiu i el clor.