Publicat 04/06/2020 22:59

Coronavirus.- Grans empreses aposten per la sostenibilitat per a la recuperació industrial

Stein (Seat), Rodríguez (Enagás), Carreño (Lantero) i Navarro (Basf) també defensen digitalitzar

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

Directius de Seat, Enagás, Basf i Grupo Lantero han apostat aquest dijous, en un debat telemtic, per la sostenibilitat i la digitalització com a "factors clau" per a la recuperació de la competitivitat industrial després de l'impacte de la crisi del coronavirus, informen aquest dijous en un comunicat els organitzadors, l'Associació Espanyola de Directius (AED).

Ho han dit el director general de Comunicació i Relacions Institucionals de Seat, Christian Stein; el director general d'Infraestructures d'Enagás, Claudio Rodríguez; el director general de Basf a Espanya, Carles Navarro, i el conseller delegat del Grupo Lantero, Daniel Carreño.

Stein (Seat) ha exposat que el cotxe elctric és "el gran repte del país" i ha assenyalat que l'increment de la demanda interna, els punts de recarrega públics i la producció de bateries poden facilitar el seu establiment.

Rodríguez (Enagás) ha destacat el paper que pot jugar el gas natural, l'hidrogen i el biomet en el procés de descarbonización de la indústria.

Navarro (Basf) ha defensat que "el futur ser sostenible o no ho ser", la qual cosa implica que també ser circular, pel que ha remarcat que la indústria química té molt que aportar, mentre que Carreño (Grupo Lantero) ha sostingut que la sostenibilitat era una prioritat estratgica abans de la crisi del coronavirus i així ho seguir sent.

La sessió virtual d'aquest dijous ha estat moderada per la scia responsable d'Automoció, Indústria i Química de KPMG, Begoña Cristeto, i presentada per la directora de Programes Executius d'AED, Cristina Chamochin.

DIGITALITZACIÓ

Rodríguez ha recalcat que les empreses estan agilitant molts canvis perqu les empreses siguin "més polivalents, més competitius i més resilients" després de la crisi del Covid-19.

Navarro ha assegurat que el Covid-19 ser "un gran catalitzador de canvis" per a la digitalització de les empreses, i ha indicat que la indústria necessita disposar de la tecnologia 5G per poder sensoritzar les plantes i optimitzar operacions amb els macrodades.

Stein ha dit que s'est produint "un canvi de paradigma" en l'mbit de la mobilitat, pel qual les empreses del sector es relacionen amb ajuntaments i empreses emergents en sistemes oberts i collaboratius, la qual cosa ha considerat que pot convertir el conjunt d'Espanya en referent europeu.

Carreño ha agregat que la digitalització est "molt lligada" a la sostenibilitat perqu cerquen optimitzar els recursos disponibles i ha asseverat que el model d'xit per aconseguir-ho ser mitjanant models participatius.

CICLE DE DEBATS D'AED

Aquest debat s'emmarca en el cicle de debats virtuals 'Perspectives posCovid-19' d'AED, que s'ha desenvolupat durant aquesta setmana.

La sessió d'aquest dijous sobre el futur de la indústria després de la crisi del coronavirus ha concls el cicle de debats l'associació, els vídeos de la qual estan disponibles a Youtube.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés