Publicat 4/6/2020 22:59:45 +02:00CET

Coronavirus.- Grans empreses aposten per la sostenibilitat per a la recuperació industrial

Stein (Seat), Rodríguez (Enagás), Carreño (Lantero) i Navarro (Basf) també defensen digitalitzar

BARCELONA, 4 juny (EUROPA PRESS) -

Directius de Seat, Enagás, Basf i Grupo Lantero han apostat aquest dijous, en un debat telemàtic, per la sostenibilitat i la digitalització com a "factors clau" per a la recuperació de la competitivitat industrial després de l'impacte de la crisi del coronavirus, informen aquest dijous en un comunicat els organitzadors, l'Associació Espanyola de Directius (AED).

Ho han dit el director general de Comunicació i Relacions Institucionals de Seat, Christian Stein; el director general d'Infraestructures d'Enagás, Claudio Rodríguez; el director general de Basf a Espanya, Carles Navarro, i el conseller delegat del Grupo Lantero, Daniel Carreño.

Stein (Seat) ha exposat que el cotxe elèctric és "el gran repte del país" i ha assenyalat que l'increment de la demanda interna, els punts de recarrega públics i la producció de bateries poden facilitar el seu establiment.

Rodríguez (Enagás) ha destacat el paper que pot jugar el gas natural, l'hidrogen i el biometà en el procés de descarbonización de la indústria.

Navarro (Basf) ha defensat que "el futur serà sostenible o no ho serà", la qual cosa implica que també serà circular, pel que ha remarcat que la indústria química té molt que aportar, mentre que Carreño (Grupo Lantero) ha sostingut que la sostenibilitat era una prioritat estratègica abans de la crisi del coronavirus i així ho seguirà sent.

La sessió virtual d'aquest dijous ha estat moderada per la sòcia responsable d'Automoció, Indústria i Química de KPMG, Begoña Cristeto, i presentada per la directora de Programes Executius d'AED, Cristina Chamochin.

DIGITALITZACIÓ

Rodríguez ha recalcat que les empreses estan agilitant molts canvis perquè les empreses siguin "més polivalents, més competitius i més resilients" després de la crisi del Covid-19.

Navarro ha assegurat que el Covid-19 serà "un gran catalitzador de canvis" per a la digitalització de les empreses, i ha indicat que la indústria necessita disposar de la tecnologia 5G per poder sensoritzar les plantes i optimitzar operacions amb els macrodades.

Stein ha dit que s'està produint "un canvi de paradigma" en l'àmbit de la mobilitat, pel qual les empreses del sector es relacionen amb ajuntaments i empreses emergents en sistemes oberts i col·laboratius, la qual cosa ha considerat que pot convertir el conjunt d'Espanya en referent europeu.

Carreño ha agregat que la digitalització està "molt lligada" a la sostenibilitat perquè cerquen optimitzar els recursos disponibles i ha asseverat que el model d'èxit per aconseguir-ho serà mitjançant models participatius.

CICLE DE DEBATS D'AED

Aquest debat s'emmarca en el cicle de debats virtuals 'Perspectives posCovid-19' d'AED, que s'ha desenvolupat durant aquesta setmana.

La sessió d'aquest dijous sobre el futur de la indústria després de la crisi del coronavirus ha conclòs el cicle de debats l'associació, els vídeos de la qual estan disponibles a Youtube.

el més llegit

 1. 1

  Menys hospitalitzats a Lleida per la covid-19 i més persones als centres d'aïllament

 2. 2

  Matadepera (Barcelona) suspèn els actes públics després de detectar dos positius més

 3. 3

  Lleida registra 19 ingressos de positius per covid-19

 4. 4

  Quatre detinguts per voler matar dos veïns de Tarragona mitjançant un sicari

 5. 5

  Salut no descarta suspendre el Sant Jordi d'estiu: "Ho hem de valorar"