Publicat 2/4/2020 10:08:33 +02:00CET

Coronavirus.- El Govern preveu que les universitats acabin el curs "unes setmanes més tard"

La consellera d'empresa i Coneixement, Àngels Chacón
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Chacón xifra en 185 milions la moratòria del pagament de la quota d'autònoms i ho veu assumible per l'Estat

BARCELONA, 2 abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, preveu que les universitats acabin el curs acadèmic "unes setmanes més tard" a causa de l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus.

"Aquesta setmana hi ha una sèrie de reunions per decidir quan acabarà i com s'avaluarà el curs a les universitats. Cada universitat té autonomia. Preveiem que el curs s'acabarà unes setmanes més tard", ha dit Chacón en una entrevista a Ràdio 4 recollida per Europa Press.

Ha explicat que les decisions que han de prendre les universitats, com l'avaluació i si el curs s'acabarà online són "decisions complexes" que es prendran de forma consensuada.

En l'àmbit empresarial, Chacón ha tornat a posar l'accent en el teixit productiu de les pimes, ja que ha recordat que Catalunya té al voltant de 620.000 empreses, el 95% de les quals té menys de 10 treballadors.

"Quan parlem d'empreses, ens referim a tots aquests petits negocis, els que més pateixen la crisi, que veuen que han de fer pagaments regulars sense tenir ingressos", ha apuntat.

Ha insistit en reclamar al Govern espanyol una moratòria del pagament de la quota d'autònoms per ajudar aquest col·lectiu a capejar la crisi del coronavirus: "Calculem que són 185 milions d'euros i considerem que és una quantitat assumible per l'Estat".

LA CAMPANYA TURÍSTICA D'ESTIU, EN PERILL

Quant al sector turístic, un dels més castigats per la crisi del Covid-19, ha lamentat que aquesta activitat econòmica ja estava afectada pel temporal 'Glòria', al que s'ha sumat la pandèmia.

"Ens hem trobat que l'estratègia d'obrir-nos al mercat asiàtic i nord-americà ha quedat reduïda a zero", ha dit Chacón, que ha afegit que veu perillar la campanya d'estiu.

Ha recordat que des de la Direcció general de Turisme s'està aplicant la tecnologia de la intel·ligència artificial i es duran a terme campanyes microsegmentades: "La primera de les campanyes de promoció haurà de ser per estimular la demanda interna i mercats de proximitat".

Preguntada per la reducció dels sous dels polítics, li ha semblat una proposta "una mica simplista", ja que ha comentat que són càrrecs temporals.

"Cadascú dedica una part a causes solidàries i no s'ha incrementat el sou últimament. Cadascú ha de fer el que creu. No dic que no", ha finalitzat.