Publicat 4/5/2020 14:40:01 +02:00CET

Coronavirus.- El Govern destina prop de 60 milions a un primer "pla de xoc" per a ocupació

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir l'Homrani.
EUROPA PRESS

S'espera que beneficiï directament a 1.500 empreses i 4.300 persones

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

El Govern ha decidit destinar un total de 59,29 milions d'euros a un primer "pla de xoc" per a polítiques actives d'ocupació, amb l'objectiu de donar resposta al nou escenari sociolaboral que ha sorgit amb l'emergència sanitària del coronavirus.

Ho ha anunciat aquest dilluns el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, en roda de premsa telemàtica després de reunir-se amb el consell de direcció del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC).

El Homrani ha exposat que arrenquen així "un procés de desconfinament de les polítiques actives d'ocupació", amb sis línies d'ajuda que s'espera que beneficiïn directament a 1.500 empreses i 4.300 persones, i que s'aprovaran mitjançant decret llei el dimarts a Consell Executiu.

Aquest nou pla té com a objectiu recolzar a treballadors que s'han vist afectats per la crisi del Covid-19 i els col·lectius en situació de risc; a treballadors autònoms, petites empreses i economia social, i a administracions locals.

El conseller ha explicat que ja estan treballant en un segon pla per a l'ocupació, i ha recordat que l'Estat ha reduït en 215 milions d'euros els recursos disponibles per a polítiques d'ocupació a Catalunya: "Té una afectació important".

ÀMBITS D'ACTUACIÓ

Les sis polítiques d'actuació s'activaran "de manera urgent" entre els mesos de maig i juny, i la partida més important es dedica a la contractació d'1.120 aturats durant nou mesos des d'entitats locals, amb 15 milions d'euros.

Està dirigida persones inscrites com a demandants d'ocupació a partir del 16 de març i a persones en risc de caure en situació d'atur de llarga durada, que no rebin la prestació per atur o ajudes.

La segona línia d'ajuda més gran és el suport al finançament de projectes d'economia social, cooperatives i tercer sector, amb 14 milions que es preveu que arribin a 170 empreses.

Li segueix la partida de 12 milions d'euros al programa de 'Garantia juvenil', que vol fomentar el treball autònom en joves amb entre 18 i 29 anys.

El Govern també assignarà 6,75 milions d'euros a recolzar la planificació estratègica territorial per a la reactivació econòmica, ajuda per a ajuntaments i consells comarcals; 5,5 milions a projectes de transformació digital i de nous models de negoci, i cinc milions per a microempreses i treballadors autònoms amb l'objectiu de mantenir llocs de treball, pensat per 1.100 beneficiaris.

La partida més petita, amb 1,04 milions d'euros, anirà al programa 'Consolida't', que subvenciona a entitats, organitzacions d'autònoms, fundacions i col·legis professionals per a assessorament de treballadors per compte propi.