Publicat 14/5/2020 12:27:04 +02:00CET

Coronavirus.- El Govern dedica 74 milions a la integració laboral de persones amb discapacitat

El Homrani posa el focus en "un dels col·lectius més vulnerables al món del treball"

BARCELONA, 14 maig (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat dedicarà un total de 74,6 milions d'euros a la integració laboral de persones amb discapacitat física i intel·lectual o malaltia mental, "un dels col·lectius més vulnerables al món del treball".

Ho ha explicat aquest dijous en roda de premsa telemàtica el seu conseller, Chakir el Homrani, que ha emmarcat aquest paquet en un "segon desconfinament" de les polítiques actives d'ocupació, després de presentar fa una setmana el primer per 59,29 milions d'euros, pensat per a ens locals, autònoms, microempreses i cooperatives.

Aquest nou pla de xoc laboral preveu beneficiar a aproximadament 12.300 treballadors amb discapacitat o malaltia mental i a més de 1.200 professionals.

Consisteix en la convocatòria de tres subvencions, amb 65,3 milions per a centres de treball especial (CET) i 9,37 milions d'euros per a serveis d'orientació, acompanyament i suport a la inserció laboral en empreses ordinàries.

Pels CET, s'ha aixecat la suspensió per l'estat d'alarma de dues subvencions, que es preveu que poden arribar a 10.000 treballadors amb discapacitat i 1.100 professionals de support en uns 200 centres.

El Homrani ha recordat que el Govern ha aprovat un decret que contempla que es pugui avançar una bestreta de fins al 70% de l'import sol·licitat per donar liquiditat als CET i poder contractar els seus treballadors.

La tercera subvenció, per a l'orientació, acompanyament i suport a empreses ordinàries, està pensada per una seixanta d'entitats amb 140 professionals que ofereixen aquests serveis i beneficien a unes 2.300 treballadors amb discapacitat o malaltia mental.

GAIREBÉ UN CENTENAR DE CET AMB ERTE

El Homrani ha subratllat que els CET, com la resta del teixit productiu, està en "una situació molt tibant" per la paralització de l'activitat econòmica.

En aquest sentit, ha indicat que uns 94 CET han presentat expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) per la crisi del coronavirus, dels 204 que hi ha a Catalunya.

Això afecta a 5.453 treballadors, i el conseller s'ha mostrat preocupat que estiguin arribant a cobrar la prestació de l'atur i que aquests ERTO es converteixin en expedients de regulació d'ocupació (ERO).

Amb les subvencions anunciades aquest dijous, el departament vol que els CET surtin del desconfinament "amb més musculatura econòmica, més suport de l'administració i assegurant el manteniment dels llocs de treball".

"CAP TIPUS DE RETALLADA"

El Homrani ha remarcat que amb aquest nou pla de xoc per a l'ocupació volen "enviar un missatge molt clar" a la ciutadania sobre com vol el Govern superar la crisi econòmica i social provocada per l'emergència sanitària del coronavirus.

"La resposta a la crisi del Covid ha de ser diferent a la de la crisi financera de fa 12 anys. Per això, el primer element de compromís d'aquest Govern és cap tipus de retallada", ha exposat.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Pablo Hasél, condemnat a sis mesos per agredir un periodista a la Universitat de Lleida

 4. 4

  Coronavirus.- Grans empreses aposten per la sostenibilitat per a la recuperació industrial

 5. 5

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19