Publicat 21/3/2020 11:40:58 +01:00CET

Coronavirus.- El Govern central regula els vehicles que podran seguir circulant en cas de talls de carreteres

El Govern permet obrir els tallers només per atendre als vehicles de transportistes de mercaderies
FENADISMER - Archivo

Transport de medicaments, aliments i combustible, vehicles de Correus i cotxes fúnebres, entre els permesos

MADRID, 21 mar� (EUROPA PRESS) -

El Govern ha regulat el tipus de vehicles i transports que podran seguir circulant per les carreteres en cas que s'acordi el tancament d'alguna via o tram de via en virtut de l'estat d'alarma i les mesures de restricció de mobilitat dels ciutadans adoptades per contenir l'expansió del coronavirus.

Entre la dotzena de tipus de vehicles que podran seguir circulant figuren els de distribució de medicaments i aliments, el transport de combustible, els de Correus, els fúnebres o els d'auxili en carretera, entre d'altres.

Així ho fixa l'ordre del Ministeri de l'Interior que publica aquest dissabte el BOE per la qual es desenvolupa l'establert el Decret d'estat d'alarma en matèria de trànsit i circulació de vehicles.

El Decret, en un punt del seu article 7, atorga a Interior competències per acordar el tancament a la circulació de carreteres o trams d'elles per raons de salut pública, seguretat o fluïdesa del trànsit. Ara, el Ministeri desenvolupa aquesta competència a través d'una Ordre.

Així, l'ordre estableix que, en cas de tancament de vies o restricció de trànsit, quedaran exceptuats, una dotzena de tipus de vehicles.

En concret, podran seguir circulant els vehicles d'auxili en carretera, i els de serveis de conservació i manteniment de carreteres.

També circularan els vehicles de distribució de medicaments i material sanitari, els destinats a la distribució d'aliments, els de transport de combustibles, els de mercaderies peribles, fruites i verdures fresques i "en tot cas, sempre que suposin "almenys la meitat de la capacitat o volum de càrrega útil del vehicle".

Així mateix, tindran permesa la circulació, els vehicles de recollida d'escombraries, el transport de materials fundentes i de bestiar viu, els vehicles de Correus, els cotxes fúnebres i "qualsevol altre vehicle que, no estant inclosos entre els anteriors, els agents encarregats del control i disciplina del trànsit considerin, en cada cas concret, que contribueixen a garantir el subministrament de béns o la prestació de serveis essencials per a la població".

INFORMACIÓ I DIVULGACIÓ

L'ordre d'Interior també estableix que, en cas de dictar-se talls de trànsit, haurà d'"informar prèviament als responsables de trànsit de les comunitats autònomes o, si escau de les entitats locals, que tenen assumides competències en matèria de trànsit, amb fi que garantir plena coordinació en la seva execució".

A més, diu que tant les autoritats estatals, com les autonòmiques i locals competents en matèria de trànsit, circulació i seguretat vial han de garantir la divulgació entre la població de les mesures que s'adoptin respecte a la circulació".

En tot cas, hauran de publicar-se en el punt d'accés nacional d'informació
de trànsit, accessible a través de l'adreça (http://nap.dgt.es/) i en la mesura del possible, a través dels panells de senyalització variable.

En virtut de l'ordre, el Ministeri suspèn totes les habituals campanyes especials de control i vigilància del trànsit que estaven programades per als dies en què s'estendrà l'estat d'alarma.

De la mateixa manera, aixeca les mesures de restricció de trànsit que estaven vigents per aquest any per a transportistes de mercaderies per carretera, incloses aquelles que corresponen a Catalunya i el País Basc.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés