Publicat 22/5/2020 12:52:09 +02:00CET

Coronavirus.- Foment del Treball demana que les empreses participin en el pla per reobrir escoles

Una dona acudeix a l'Institut Escola Coves d'en Cimany, situat al barri El Carmel de Barcelona, durant el primer dia d'atenció presencial per a la preinscripció escolar del curs 2020/2021, a Barcelona, Catalunya, (Espanya), a 19 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

Foment del Treball ha demanat aquest divendres que les empreses participin a la planificació del calendari per a l'obertura total dels centres educatius després del seu tancament pel Covid-19, i recalca que és "de màxima prioritat" establir un termini per a l'obertura total, segons un comunicat.

Després d'anunciar el Govern que les escoles es reobriran en fase 2 i de forma gradual, la patronal considera que han de participar en les decisions relatives a la tornada a l'activitat escolar "per la incidència que té per les empreses i per als treballadors", ja que afecta a la productivitat, la conciliació familiar, l'estabilitat emocional i el conjunt de sectors productius.

Per Foment, és necessari que les organitzacions empresarials participin en aquestes decisions en el marc del diàleg social, apel·lant a la "corresponsabilitat i amb els principis de salut i seguretat jurídica".

Apunta que el tancament de centres educatius va ser "raonable i necessari, com a mesura de contenció, a l'inici de la pandèmia", però una vegada hi hagui més informació, cal fitar millor els riscos i planificar el calendari.

La patronal constata que els pares han acumulat l'activitat laboral --el teletreball-- amb les responsabilitats docents i educatives, moltes vegades dins de l'horari laboral, així com l'activitat domèstica sense interrupció i sense la possibilitat d'ajuda dels avis.

Per això, creu que els nivells d'ansietat i estrès de les famílies i els treballadors s'han incrementat, i, per tot això, veu necessari que els agents socials puguin participar en les decisions rellevants en un tema de "màxima prioritat".