Publicat 22/5/2020 12:52:09 +02:00CET

Coronavirus.- Foment del Treball demana que les empreses participin en el pla per reobrir escoles

Una dona acudeix a l'Institut Escola Coves d'en Cimany, situat al barri El Carmel de Barcelona, durant el primer dia d'atenció presencial per a la preinscripció escolar del curs 2020/2021, a Barcelona, Catalunya, (Espanya), a 19 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 22 maig (EUROPA PRESS) -

Foment del Treball ha demanat aquest divendres que les empreses participin a la planificació del calendari per a l'obertura total dels centres educatius després del seu tancament pel Covid-19, i recalca que és "de màxima prioritat" establir un termini per a l'obertura total, segons un comunicat.

Després d'anunciar el Govern que les escoles es reobriran en fase 2 i de forma gradual, la patronal considera que han de participar en les decisions relatives a la tornada a l'activitat escolar "per la incidència que té per les empreses i per als treballadors", ja que afecta a la productivitat, la conciliació familiar, l'estabilitat emocional i el conjunt de sectors productius.

Per Foment, és necessari que les organitzacions empresarials participin en aquestes decisions en el marc del diàleg social, apel·lant a la "corresponsabilitat i amb els principis de salut i seguretat jurídica".

Apunta que el tancament de centres educatius va ser "raonable i necessari, com a mesura de contenció, a l'inici de la pandèmia", però una vegada hi hagui més informació, cal fitar millor els riscos i planificar el calendari.

La patronal constata que els pares han acumulat l'activitat laboral --el teletreball-- amb les responsabilitats docents i educatives, moltes vegades dins de l'horari laboral, així com l'activitat domèstica sense interrupció i sense la possibilitat d'ajuda dels avis.

Per això, creu que els nivells d'ansietat i estrès de les famílies i els treballadors s'han incrementat, i, per tot això, veu necessari que els agents socials puguin participar en les decisions rellevants en un tema de "màxima prioritat".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Coronavirus.- Una escola dels Franqueses (Barcelona) és nega a obrir quan passi a fase 2

 2. 2

  Coronavirus.- ICL Iberia Súria & Sallent cancel·la el seu ERTO i reprèn la plena activitat

 3. 3

  Successos.- Repunten fins a 37 les actuacions per ocupacions a Mataró (Barcelona) al maig

 4. 4

  Motor.- Torra i Sánchez acorden per telèfon una reunió Generalitat-Govern per Nissan

 5. 5

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències