Publicat 27/8/2020 16:09:14 +02:00CET

Coronavirus.- Foment del Treball demana al Govern una conciliació "sense cost per a les empreses"

BARCELONA, 27 ago. (EUROPA PRESS) -

Foment del Treball ha instat el Govern de la Generalitat a que reguli la normativa de la conciliació familiar davant l'increment de casos de coronavirus i l'inici del curs escolar perquè els treballadors puguin atendre als seus fills "sense cost per a les empreses".

Segons la patronal, aquesta situació derivarà a un elevat nivell de "absentisme laboral per l'atenció i cura dels fills que hagin d'absentar-se dels centres educatius", per la qual cosa reclamen que la regularització no suposi cap cost per a les empreses, ha informat en un comunicat aquest dijous.

A causa de la proximitat de l'inici del curs, Foment del Treball ha demanat una solució urgent per cobrir aquelles situacions en les quals els treballadors hagin de cuidar dels seus fills, ja sigui perquè s'han infectat de coronavirus o perquè han de romandre en quarentena.

Per aquest motiu, la patronal ha llançat dues propostes per mitigar la situació: la primera és promoure, d'una manera excepcional, la prestació per incapacitat temporal de la Seguretat Social per a aquelles persones treballadores que hagin de cuidar dels seus fills o familiars per qualsevol causa derivada a la pandèmia.

La segona idea consisteix en la creació d'un permís per a l'atenció i cura dels fills, amb el cost a càrrec d'un fons d'ajudes extraordinàries, impulsat per l'Estat i finançat amb els Pressupostos Generals de l'Estat o per fons europeus.

Contador