Actualitzat 6/5/2020 14:41:51 +00:00 CET

La Fiscalia investiga penalment 25 residències a Catalunya

Un voluntario de la ONG Proactiva Open Arms prepara en un pasillo el material para realizar test rápidos de Covid-19 a los residentes de la Residencia Geriátrica Redós, en Sant Pere de Ribes/Barcelona/Catalunya (España) a 30 de abril de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

Les actuacions civils afecten 81 centres, 24 a Sabadell (Barcelona)

BARCELONA, 6 maig (EUROPA PRESS) -

La Fiscalia investiga penalment 25 residències a Catalunya per la seva actuació durant la pandèmia de coronavirus, totes a la província de Barcelona excepte una, a Tarragona, mentre que no s'han obert diligències penals a Lleida ni Girona.

La Fiscalia de Barcelona dirigeix 10 investigacions, una arran de la denúncia d'un particular, mentre que, a la mateixa província, la Fiscalia d'àrea de Granollers investiga quatre residències, i n'hi ha cinc més a Sabadell, dues a Terrassa, dues a Mataró i una a la zona de Manresa-Igualada.

S'ha arxivat una investigació a una residència de l'àrea de Vilanova i la Geltrú-Gavà (Barcelona), i continuen les diligències penals sobre un centre a Tarragona.

A més, estan oberts dos procediments judicials al Vallès Occidental, a la Província de Barcelona: un arran d'una denúncia d'un particular a una residència de Sabadell (Barcelona) per desatenció i falta de tractament.

El Jutjat d'Instrucció 4 de Cerdanyola del Vallès (Barcelona) també ha obert diligències arran d'una denúncia pels presumptes delictes de falsedat en document oficial i omissió del deure de socors.

81 INVESTIGACIONS CIVILS

D'altra banda, consten 85 actuacions civils sobre empara de persones en situació de vulnerabilitat, de les quals se'n mantenen obertes 81: una s'ha arxivat i tres s'han transformat en diligències d'investigació, de les quals una també es va tancar.

La Fiscalia de Barcelona fa el seguiment de 15 residències, la de Girona ha obert diligències per fer el seguiment genèric dels centres, la de Tarragona manté dues investigacions després d'arxivar-ne una tercera, i a Lleida s'ha arxivat una investigació després de no constar negligències en una residència.

També mantenen diligències civils les fiscalies d'àrea a la província de Barcelona: sis a Granollers, 12 residències i una investigació genèrica a Vilanova i la Geltrú-Gavà, sis a Mataró-Arenys de Mar, dues a Manresa-Igualada, 24 a Sabadell i 12 a Terrassa.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona