Publicat 25/5/2020 14:15:40 +02:00CET

Coronavirus.- Fecasarm demana ampliar horaris de terrasses a Barcelona i Girona

BARCELONA, 25 maig (EUROPA PRESS) -

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha sol·licitat als ajuntaments de Barcelona i Girona ampliar l'horari d'estiu de les terrasses per ajudar el sector a superar la crisi derivada de la pandèmia coronavirus.

En concret, a Barcelona ha demanat que les terrasses puguin tancar, entre els dies 25 de maig i fins al 31 d'octubre, a les 00.30 hores les nits de diumenge a dijous, i fins a les 2.00 hores les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius, ha informat en un comunicat aquest dilluns, fet que suposa un augment de 30 minuts i una hora, respectivament.

En el cas de Girona, Fecasarm ha demanat ampliar els horaris en mitja hora tots els dies de la setmana a les zones A i B --zones amb una major protecció de la contaminació acústica-- i en 45 minuts tots els dies de la setmana a la zona C --menys protegida acústicament--, un horari que ha establert entre els dies 29 de maig i 3 de novembre.

Ha valorat positivament l'ampliació de la superfície concedida per tots dos consistoris, però ha indicat que és "insuficient".

En aquest sentit, ha afirmat que si no s'engeguen ajudes eficaces, entre un 40% i un 50% dels bars, restaurants i discoteques de Catalunya "no arribaran vius" a la fi d'any.

Sobre l'obertura de bars musicals i discoteques, que no podran obrir fins a arribar la fase 3 de la desescalada per coronavirus, demana obrir amb un 50% de l'aforament i no amb un 30%, tal com es preveu actualment.