Publicat 4/5/2020 12:11:28 +02:00CET

Coronavirus.- Els treballadors de Nissan inicien la vaga a Montcada i Reixac (Barcelona)

Producció de la i-NV200 en la planta de Nissan a Barcelona
NISSAN - Archivo

Preveuen que la falta de subministraments paralitzi la fàbrica de la Zona Franca en "hores o dies"

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

Els treballadors de Nissan en la planta de Montcada i Reixac (Barcelona), on estaven cridades a treballar unes 110 persones, han iniciat una vaga indefinida aquest dilluns, dia en el qual la companyia ha reprès l'activitat després de set setmanes amb la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona parada a causa del coronavirus.

Fonts sindicals consultades per Europa Press han explicat que la vaga a Montcada i Reixac està tenint un seguiment "total" i que provocarà que la planta de la Zona Franca de Barcelona, que ha arrencat amb normalitat, també hagi de parar per falta de subministraments.

Els representants en Nissan de CC.OO., Miguel Ángel Boiza, i de Sigen Usoc, Miguel Ruiz, han valorat positivament el seguiment de la vaga i han previst que en les properes "hores o dies" la planta de la Zona Franca es quedarà sense existències per seguir produint.

La vaga s'ha iniciat en la planta de Montcada i Reixac malgrat estar convocada en tots els centres perquè --han explicat--, parant en aquesta planta, que s'ocupa de l'estampació de la carrosseria, era suficient per deixar de fabricar la 'pick-up' de Mercedes-Benz i, al mateix temps, assegurar les mesures de protecció enfront del coronavirus, diuen.

Els sindicats han promogut la creació d'una caixa de solidaritat entre els treballadors amb l'objectiu de sufragar les despeses de les persones que fan vaga.

A les 16.00 hores d'aquest mateix dilluns, els comitès d'empresa de totes les plantes de Nissan a Catalunya es reuniran de forma telemàtica amb la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón.

EL FUTUR DE LES PLANTES

Treballadors i direcció no van aconseguir un acord en la reunió de mediació amb la Generalitat realitzada el divendres de la setmana passada, i la companyia va reiterar que el futur de les plantes de Barcelona es coneixerà abans de l'estiu.

Fins llavors, Nissan tenia previst reprendre l'activitat productiva de forma gradual des d'aquest dilluns amb la producció en la línia 2 per complir amb comandes de la 'pick-up' de Mercedes-Benz.

Fonts de la companyia consultades per Europa Press han explicat que les plantes de Nissan a Àvila i Cantàbria estan treballant amb normalitat i que no queden afectades per la vaga.