Publicat 19/06/2020 18:50CET

Coronavirus.- Els treballadors afectats per ERTO a Catalunya se situen en els 725.800

Una dona espera al fet que obri una botiga de roba, durant el segon dia de la Fase 1 a Barcelona en la qual es permet reobertura de locals i establiments minoristes, Catalunya (Espanya) a 26 de maig de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

Els treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) provocats per la crisi del coronavirus a Catalunya s'han situat aquest divendres en els 725.809, uns 1.600 més que fa una setmana.

Un total de 98.048 empreses han presentat expedients temporals davant la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, l'autoritat laboral competent a Catalunya, segons les últimes dades del departament.

El 93,2% dels ERTO presentats des de mitjans de març són per causa de força major i afecten al 83,9% dels treballadors, als quals se'ls ha suspès temporalment el seu contracte i passen a tenir dret de cobrar l'atur, malgrat que molts d'ells estan tenint problemes per rebre la seva prestació.

La majoria dels expedients temporals es concentren a la província de Barcelona, amb 71.672 ERTO i 571.262 empleats, i el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental són les comarques catalanes més afectades.

Per sectors, els serveis és el més afectat, amb 79.551 expedients temporals i 508.446 treballadors afectats, seguit de la indústria, la construcció i l'agricultura.

Les xifres que dóna la Conselleria recullen els expedients de les companyies que desenvolupen la seva activitat en centres de treball situats íntegrament al territori català i les que els tenen repartits en diferents comunitats autònomes però el 85% de l'activitat es realitza a Catalunya.

Així, als més de 725.800 treballadors als quals se'ls ha aplicat un ERTO, s'ha de sumar els empleats d'empreses que tenen centres de treballadors en dos o més comunitats autònomes, que els presenten davant el Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés