Publicat 11/5/2020 16:57:24 +02:00CET

Coronavirus.- Els comerços de Comertia van reduir les seves vendes un 68,4% a l'abril

BARCELONA, 11 maig (EUROPA PRESS) -

Els establiments associats a Comertia han registrat un mes d'abril "negre" en el qual les vendes han caigut un 68,4% respecte al mateix mes de l'any passat pels efectes del coronavirus, un percentatge que s'eleva fins al 81,7% si no es té en compte el sector de l'alimentació bàsica.

Així, els supermercats han estat l'únic sector que ha mantingut les seves vendes a l'alça, amb un augment del 21,9%, mentre que la resta de sectors, fins i tot l'alimentació no bàsica, han experimentat descensos, principalment l'oci i la cultura (-99,7%), seguit de la moda (-93,4%) i la restauració (-90,5%), ha informat Comertia en un comunicat aquest dilluns.

L'associació, que agrupa a 66 empreses amb 4.000 punts de venda que facturen en global 4.000 milions d'euros anuals i dóna feina a unes 35.000 persones, ha afirmat que el Govern central hauria de prendre "mesures immediates", com la supressió d'impostos i de taxes durant l'estat d'alarma i postcoronavirus, línies d'ajuda de finançament i facilitar la negociació del lloguer dels locals.

"L'Administració es troba en un moment clau per decidir quin paper vol que tingui el comerç en les ciutats del futur, tenint en compte que és un sector intensiu en contractació de persones i que aporta un 13% del PIB", ha sostingut el president de Comertia, David Sánchez.

Aquest mes de maig els comerços de Comertia estan en la seva major part oberts al públic, bé perquè són serveis essencials, o han apostat pel canal online o funcionen amb cita prèvia, encara que romanen tancats alguns negocis com acinemes, gimnasos, joieries i botigues de pirotècnia.

Quant a les vendes, es preveu experimentar un descens del 40% aquest maig, si bé la reobertura al públic amb el sistema de cita prèvia està tenint bona acollida.

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Mor després de sofrir una descàrrega elèctrica mentre treballava en Vespella (Tarragona)

 3. 3

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants

 4. 4

  Coronavirus.- El Metro de Barcelona registra un 13% més de viatgers aquest dimecres que el passat

 5. 5

  Coronavirus.- Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensores i càmeres