Publicat 20/5/2020 13:42:00 +02:00CET

Coronavirus.- Csif denuncia a la Generalitat per la gestió del Covid-19 a les presons

BARCELONA, 20 maig (EUROPA PRESS) -

El sindicat Csif ha denunciat a la Generalitat davant la Fiscalia Superior de Catalunya per la gestió de la pandèmia de coronavirus a les presons catalanes, ha informat aquest dimecres.

La denúncia, presentada el dimarts, assenyala que durant el cap de setmana del 14 i 15 de març, i també el dilluns 16, es van fer "amb total normalitat" les visites de familiars als presos, quan ja s'havia declarat l'estat d'alarma i el Ministeri de l'Interior havia ordenat suspendre les comunicacions a les presons.

Afirma que "no es van complir els protocols d'aïllament previstos" entre funcionaris, i que els treballadors no van rebre equips de protecció fins el 19 de març, i demana la responsabilitat civil per a la consellera de Justícia, Ester Capella, i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Amand Calderó.

A més, el sindicat ha criticat en un comunicat aquest dimecres que un treballador va patir el dissabte passat "la primera agressió d'un intern a un funcionari" des del desembre del 2019 a la presó de Mas d'Enric (Tarragona).

Va començar arran d'una baralla entre dos presos, en la qual un va agredir a l'altre amb una crossa i, en separar-los, "va aprofitar per propinar salvatges cops de puny a un dels funcionaris".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Barcelona controlarà l'aforament de les platges amb videosensors i càmeres

 2. 2

  Coronavirus.- Collboni assegura que la reactivació a Barcelona ha estat "millor de l'esperada"

 3. 3

  Coronavirus.- Aïllats 50 temporers a Seròs (Lleida) per un malalt de Covid-19

 4. 4

  Csif denuncia davant la Fiscalia el nomenament del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona

 5. 5

  Coronavirus.- Les presons catalanes ja fan controls de temperatura a tots els visitants