Publicat 3/8/2020 10:32:02 +02:00CET

Coronavirus.- Chacón: "El sector turístic català està patint el que no està escrit"

La consellera d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Assegura que s'estan registrant ocupacions del 15% i insisteix en ajudes directes i allargar ERTO

BARCELONA, 3 ago. (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha assegurat aquest dilluns que "el sector turístic català està patint el que no està escrit" amb la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus.

Així ho ha dit en una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, en la qual ha indicat que s'estan registrant ocupacions de només un 15%.

I és que ha recordat que Catalunya va rebre l'any passat 19 milions de turistes estrangers, que van desemborsar 21.000 milions d'euros, unes xifres a les quals el turisme domèstic no es podrà apropar aquest 2020.

El sector turístic s'enfronta a una pèrdua de facturació de 15.000 milions d'euros, per la qual cosa Chacón ha insistit en allargar els ERTO fins al març de 2021 i en ajudes directes al sector: "De tots els ERTO registrats a Catalunya, un 25% són del sector turisme".

Ha assegurat que Catalunya és una destinació turística segura, i que algunes de les recomanacions realitzades per alguns països com França de no visitar la comunitat es basen en què volen retenir el turisme domèstic enfront dels països veïns.

La consellera ha considerat una "perversió" haver d'escollir entre salut i economia, i ha defensat que el sector turístic ha fet totes les inversions necessàries per prestar un servei amb garanties.

Quant al sector del comerç, ha recordat que un 30% dels comerços no podrà tornar a pujar la persiana, i ha demanat 4.000 milions en ajudes per impulsar la digitalització del sector, així com per invertir en formació i diversificació.

Preguntada per les negociacions entre Nissan i els sindicats, ha apuntat que l'important és cuidar tot l'ecosistema de startups i centres tecnològics: "Estem treballant en inversions industrials que suposin la creació de llocs de treball".

"CÒMODA" EN EL PDECAT

Respecte a la seva posició en el PDeCAT, ha assegurat que és un partit en el qual se sent còmoda: "És molt important el com, amb qui i el què anem a fer en els propers mesos".

"No hi ha cap postulat ideològic que em molesti. Hem d'anar a sumar i espero no haver d'escollir", ha finalitzat la consellera.