Publicat 4/5/2020 10:48:40 +02:00CET

Coronavirus.- Chacón diu que el Pressupost actual no serveix per preservar el teixit empresarial

La consellera d'empresa i Coneixement, Àngels Chacón, durant el seu discurs en la presentació de l'Estratègia d'Intel·ligència Artificial de Catalunya, a Barcelona/Catalunya (Espanya) a 18 de febrer de 2020.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha assegurat que l'actual Pressupost de la Generalitat, aprovat fa deu dies, no serveix per "preservar" el teixit empresarial català.

En una entrevista de 'La Vanguardia' recollida per Europa Press aquest dilluns, la consellera, que ha estat nomenada vicepresidenta del comitè tècnic per llançar un pla de xoc de reactivació econòmica, ha assenyalat que el pressupost de l'àrea d'empresa, de 232 milions d'euros, hauria d'arribar les quatre xifres.

"La urgència s'està veient en com s'esgoten les ajudes que anem aprovant. Vam posar nou milions per al comerç i es van esgotar en set hores. Cal dissenyar ajudes per tipologia de negocis i per sectors", ha afirmat.

Ha assenyalat que ara no es pot pujar la pressió fiscal de la petita empresa i, preguntada per si va ser un error l'alça d'algunes figures impositives als nous pressupostos, Chacón ha sostingut que "la situació política és la que és" i que carregar una pujada d'impostos a les classes mitjanes no és bo.

En aquest sentit, per a la consellera també cal tenir en compte el risc de trasllats fiscals dels directius i ha advertit que el 90% del teixit empresarial català no pot suportar la pressió fiscal.

Chacón, que ha afirmat sentir frustració per no poder ajudar a tot el que ho necessita, ha afirmat que el més difícil per al sector turístic serà la seva recuperació reputacional, motiu pel qual estan treballant amb una empresa alemanya de certificació en una sèrie de protocols per a cada tipus d'allotjament.

Ha assenyalat que l'administració haurà de comprar producció local "encara que això implicarà canvis legals" i ha defensat que és molt important aconseguir que augmenti la investigació per ser competitius.

Preguntada sobre la situació de Nissan, que afronta una vaga indefinida des d'aquest dilluns a Barcelona, la consellera ha explicat que ja van presentar una oferta per ajudar la planta de Catalunya que incloïa la fabricació d'un vehicle elèctric: "És el màxim que podem fer".