Publicat 4/5/2020 12:13:32 +02:00CET

Coronavirus.- CC.OO. i UGT demanen coordinar amb FMC i ACM la reincorporació de funcionaris

BARCELONA, 4 maig (EUROPA PRESS) -

CC.OO. i UGT de Catalunya han demanat una reunió a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i a l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per abordar la desescalada de l'administració local.

Tots dos sindicats han defensat en un comunicat que la reincorporació dels treballadors públics ha de ser negociada amb les organitzacions sindicals per garantir la seguretat i salut d'aquests empleats en la tornada presencial als seus llocs de treball.

Defensen que no s'ha de precipitar el reingrés a l'activitat presencial a les administracions públiques si això suposa posar en risc la salut de les persones.

"Per això s'ha de realitzar amb les màximes garanties de seguretat i salut, tant al centre de treball com en els desplaçaments. A més, els protocols han de ser negociats amb els sindicats", han insistit.

Han considerat necessari un marc comú que homogeneïtzi les mesures de reincorporació en totes les administracions públiques per evitar discriminacions o diferències.

Per tot això, han insistit en la necessitat de crear un grup de treball per elaborar un catàleg d'orientacions, criteris i mesures que sentin les bases per a una "acció reflexiva" en el procés de desescalada.