Publicat 06/06/2020 11:25

Coronavirus.- Canós (Enginyers) defensa aliances i fusions d'empreses amb rebaixes fiscals

El deg del Collegi d'Eginyers Industrials, Josep Canós
COLLEGI D'ENGINYERS INDUSTRIALS - Archivo

El deg del Collegi augura que molta indústria tradicional desapareixer si no es transforma

BARCELONA, 6 juny (EUROPA PRESS) -

El deg del Collegi Oficial d'Enginyers Industrials de Catalunya, Josep Canós, ha defensat aquest dissabte potenciar aliances i fusions d'empreses mitjanant rebaixes fiscals, per evitar el tancament de companyies a causa de la pandmia de coronavirus.

En una entrevista d'Europa Press, ha apostat per potenciar les oficines de l'administració dedicades a impulsar aquestes aliances, perqu veu necessari que les petites empreses catalanes guanyin grandria.

"Si es veu tan clara la necessitat de guanyar grandria i de no deixar caure empreses, i d'absorbir unes empreses per unes altres, doncs aix és a base d'oportunitat, coneixement, negociació i també incentiu fiscal", ha raonat.

Afirma, per, que guanyar grandria costa molt, perqu el carcter d'empresa familiar, "que moltes vegades té l'empresa catalana", fa que aquestes companyies prefereixin anar soles i prendre les seves prpies decisions.

"Aix és una manca: hauríem de saber passar d'aquesta petita empresa a mitjanes. És important perqu ens donaria un altre potencial. Una altra cosa és la capacitat que tenim de buscar inversió, perqu, d'alguna manera, el mercat de capital hi és, per de vegades no estem tan acostumats a anar a buscar aquest capital necessari", ha afegit.

TRANSFORMACIÓ DE LA INDÚSTRIA

Canós ha advertit que, si la crisi agreuja l'intent de transformació de la indústria catalana i aquesta deixa aleshores de ser competitiva, la crisi ja no ser per la pandmia, sinó que hi haur una "crisi econmica de país".

També considera que la indústria catalana ha tingut "cert xit" fins ara combinant innovació i internacionalització, perqu ha desembocat en una indústria diversificada i amb un bon nivell d'exportació, per ha de fer la transformació digital i després incorporar-hi el vector sostenibilitat.

"Amb aquests quatre vectors --innovació, internacionalització, digitalització i sostenibilitat-- sí podem mantenir una indústria competitiva, i aix és independent de si ve aquesta crisi o una altra. És un tema de mantenir l'empresa i la indústria competitiva respecte a un món global; diferent, per global", ha valorat.

Preguntat pel Pacte Nacional per la Indústria (PNI), Canós ha contestat que acaba l'any 2020: ha de revisar-se per determinar qu ha quedat més obsolet i qu s'ha d'accelerar; i ha situat com a gran tema de futur pensar com adaptar la indústria 4.0 i transformar la indústria tradicional.

"La indústria tradicional, o adopta aquests models que són de vegades models transformadors de negoci, o realment ho passar malament, i en molts casos desapareixer. Aquesta és una de les prioritats. És un dels temes fonamentals que hem de ser capaos de dur a terme", ha avisat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés