Publicat 12/5/2020 12:25:05 +02:00CET

Coronavirus.- La Cambra de Barcelona demana consens als grups municipals de Badalona

Planteja mesures d'impuls econòmic i social per afrontar la desescalada

BARCELONA, 12 maig (EUROPA PRESS) -

La Cambra de comerç de Barcelona ha demanat "enteniment i consens" als grups municipals de Badalona (Barcelona) per elaborar una estratègia comuna de mesures contra el coronavirus, ha informat en un comunicat aquest dimarts.

El president de la delegació del Barcelonès Nord, Pere Alemany, ha convidat en una carta a les diferents forces polítiques a "mirar més enllà dels interessos de partit", tenint en compte que aquest dimarts el ple del consistori escollirà la nova Alcaldia de la ciutat.

"Des de la Cambra de Barcelona veiem la reordenació del govern municipal de Badalona com una oportunitat per abordar des d'una perspectiva més àmplia les manques de la ciutat per fer front al Covid-19, però serà necessari el consens entre les forces municipals més enllà d'interessos personals i de partit", ha defensat.

Alemany ha sostingut que, davant l'inici de la desescalada i la crisi econòmica i social derivada del coronavirus, l'Ajuntament de Badalona haurà de treballar per a la reactivació del comerç local i per al manteniment dels llocs de treball.

També haurà d'adequar la seva gestió a tots els aspectes que facilitin l'activitat econòmica, com a contractació de serveis, inversions, pagaments a proveïdors, ajornaments de taxes i ajudes a famílies en situació precària.

DOL PER LES VÍCTIMES DEL COVID-19

Alemany també ha considerat que el consistori hauria de donar el "màxim suport" a les famílies que han perdut essers estimats pel coronavirus, i ha proposat organitzar una jornada de duel a la ciutat.

En aquest sentit, ha assenyalat que convé analitzar juntament amb els responsables de l'Hospital de Badalona i l'Hospital Germans Trias i Pujol la gestió del Covid-19 a la ciutat per "extreure conclusions per a la millora futura".

"A mitjà i llarg termini, la Cambra de Barcelona considera que el govern municipal ha d'aplicar mesures per fer de Badalona un referent en sectors clau i d'alt potencial de creixement com la salut, l'alimentació, la metalúrgia i les indústries culturals i creatives", ha exposat.

També apunta que és necessari millorar l'atractiu dels seus polígons industrials, orientant-los cap a la indústria 4.0 i establint sinergies amb universitats, així com impulsar la creació d'un Consell Local de Formació Professional de Badalona, apostant pel canvi climàtic i la transició energètica, la salut i les tecnologies mèdiques com a famílies professionals.

Finalment, també ha demanat definir nous usos per als edificis municipals actualment en desús amb criteris de millora de l'activitat econòmica, així com liderar amb Sant Adrià del Besòs (Barcelona) la reordenació del front litoral en l'àmbit de les Tres Xemeneies incorporant iniciatives que beneficiïn a Badalona.

Contador