Publicat 17/8/2020 18:17:01 +02:00CET

Coronavirus.- La Cambra de Barcelona critica que el turisme surti "perjudicat" pels rebrots

BARCELONA, 17 ago. (EUROPA PRESS) -

La Cambra de Comerç de Barcelona ha criticat aquest dilluns que el turisme s'hagi vist "greument perjudicat" pel retard en l'adopció de mesures per controlar els rebrots per coronavirus.

En un comunicat, ha lamentat que la falta de previsió per als nous contagis ha generat "desconfiança" entre els principals emissors de turistes, com França, que va recomanar no viatjar a Catalunya, i Bèlgica, que va prohibir viatjar a Barcelona i Lleida.

"En ple mes de juliol, va ser un cop molt dur al sector turístic català, que en el mes de juny començava a recuperar-se del primer confinament amb l'arribada de 143.836 viatgers i una ocupació del 18%", ha exposat.

La corporació ha indicat que va advertir reiteradament de "la necessitat d'establir una estratègia clara i contundent" per controlar la pandèmia després de l'estat d'alarma i evitar el tancament d'àrees.

Ha defensat que l'estratègia hauria d'haver consistit a realitzar test PCR de manera massiva i destinar més recursos humans i tecnològics al rastreig i aïllament de casos positius.

En aquest sentit, ha celebrat que recentment s'hagin començat a fer test massius a diferents municipis, com Terrassa, Sabadell, Vilafranca del Penedès i Santa Coloma de Gramenet (Barcelona), a més d'alguns barris de Barcelona.

"Aquesta és precisament una de les mesures que podrien haver ajudat a controlar millor els rebrots de Segrià (Lleida) i L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), la qual cosa denota que les mesures de la Conselleria de Salut, malgrat ser encertades, arriben tard", ha remarcat.

MÉS RECURSOS

Davant l'estabilització dels brots, la Cambra de Barcelona ha tornat a reclamar la necessitat de dedicar més recursos per a un millor control de les cadenes de contagi i mantenir la situació actual, i d'enviar un missatge "en clau positiva" als turistes.

La corporació ha subratllat també que no es pot "parlar de reactivació econòmica sense l'obertura de les escoles", per la qual cosa ha cridat a garantir-la, amb garbellats efectius i continuats als alumnes, professors i personal docent.