Publicat 26/03/2020 23:03CET

Coronavirus.- CaixaBank redueix el dividend de 2019 i 2020 per "prudència i responsabilitat"

CaixaBank
CAIXABANK - Archivo

Desconvoca la Junta General Ordinària d'Accionistes per l'estat d'alarma

BARCELONA, 26 mar� (EUROPA PRESS) -

Caixabank ha decidit reduir el dividend en efectiu proposat per a l'exercici de 2019 i la política de dividends per 2020 com a exercici de "prudència i responsabilitat" a causa de la crisi del coronavirus.

En un comunicat aquest dijous, ha explicat que el consell d'administració ha decidit reduir el dividend en efectiu proposat per a l'exercici 2019 a 0,07 euros per acció des de 0,15 euros per acció (a pagar el 15 d'abril).

També ha apostat per modificar la política de dividends per a l'exercici 2020 consistent en la distribució d'un dividend en efectiu superior al 50% del benefici net reportat, passant a la distribució d'un dividend en efectiu no superior al 30% del benefici net reportat.

L'entitat modifica els objectius de capital "per adaptar-se al nou entorn i recolzar la recuperació de l'economia", i ha activat un paquet de mesures per atenuar els efectes econòmics del coronavirus i recolzar les necessitats d'empreses i particulars.

Entre elles, destaquen una línia de préstecs preconcedidos de fins el 25.000 milions d'euros per a pimes i autònoms, avançar al dia 20 l'abonament de les pensions i condonar els lloguers dels habitatges de la seva propietat.

Amb la finalitat d'acomodar la posició del banc al nou entorn, i després de considerar nous aspectes regulatoris i supervisors, el consell ha acordat reduir a el 11,5% l'objectiu de la ràtio de solvència CET1 des del 12% anteriorment establert.

A causa de la situació d'estat d'alarma, l'entitat també ha decidit desconvocar la Junta General Ordinària d'Accionistes, la celebració de les quals estava prevista els dies 2 i 3 d'abril de 2020 en primera i segona convocatòria, respectivament.

GONZALO GORTÁZAR

El conseller delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha manifestat la seva intenció de renunciar a la remuneració variable corresponent a l'any 2020.

CaixaBank ha explicat que el Consell pretén reforçar la solvència de l'entitat i "el compromís, la col·laboració i el suport a clients, a empleats i a la societat en el seu conjunt, tant des del punt de vista econòmic i financer, com també social i humà".

"AFRONTAR AMB CONFIANÇA"

L'entitat ha sostingut que "la sòlida posició de solvència i liquiditat" del Grup Caixabank a tancament de l'exercici 2019, amb una ràtio de capital CET1 del 12,0%, que suposa un marge de gestió respecte dels requeriments supervisors del 3,25%, i una posició d'actius líquids superior als 89.000 milions d'euros, permeten afrontar amb confiança l'escenari econòmic negatiu que previsiblement es desenvoluparà durant la resta de l'exercici 2020.

El grup vol ser una "peça clau" perquè la recuperació de l'economia espanyola i portuguesa sigui el més ràpida possible, facilitant la concessió de crèdit, en coordinació amb els esquemes de garanties estatals establerts per les autoritats, i fent un eficient ús del capital que proporcioni una adequada tornada als accionistes.

JORDI GUAL

El president i el conseller delegat de CaixaBank, Jordi Gual i Gonzalo Gortázar, respectivament, han transmès un missatge d'agraïment, responsabilitat i confiança: "Amb la incalculable col·laboració de tots els empleats de l'entitat, des de CaixaBank recolzem i recolzarem als nostres clients i a la nostra economia perquè surti d'aquest sot de la manera més ràpida possible".

"En CaixaBank adoptem totes les mesures necessàries per seguir estant al costat dels nostres clients, accionistes, empleats i de la societat en general, davant la pandèmia del coronavirus. Com a banca socialment responsable, el nostre compromís ens porta a cercar les millors solucions possibles per poder reactivar junts l'economia", han subratllat.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés