Publicat 27/4/2020 14:56:50 +02:00CET

Coronavirus.- Budó participarà en la Comissió de les CCAA però demana que sigui telemàtica

BARCELONA, 27 abr. (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat aquest dilluns que serà ella mateixa qui participi en representació de la Generalitat en la Comissió General de les Comunitats Autònomes que se celebrarà el dijous en el Senat a la qual no assistirà el president del Govern central, Pedro Sánchez.

En roda de premsa, Budó ha demanat que la reunió pugui ser telemàtica, ja que argumenta que és necessari mantenir el confinament i evitar "desplaçaments innecessaris", i creu que el Govern central hauria de permetre que es pugui participar en la comissió a distància.

Així, ha afirmat que el Govern valorarà si assistir a la reunió en el cas que el Govern central de Pedro Sánchez no permeti que la comissió pugui ser telemàtica: "Ho valorarem".

La portaveu de l'Executiu català ha insistit que el Govern central hauria de retornar les competències a les comunitats autònomes i ha reivindicat que en la conferència de presidents del diumenge ja va haver-hi diverses veus que demanaven el mateix, fins i tot de presidents del PSOE, segons ella.

Ha defensat que la Generalitat ha de gestionar directament el desconfinament, però ha dit que el Govern seguirà participant en les reunions amb el Govern central sobre el coronavirus encara que no es retornin les competències.