Publicat 25/6/2020 13:40:59 +02:00CET

Coronavirus.- Budó demana que siguin les comunitats els qui gestionin una eventual segona onada

La consellera de la Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, durant la seva intervenció en roda de premsa sobre l'impacte econòmic de la pandèmia en l'esport i com reactivar-ho, a Barcelona, Catalunya (Espanya), a 25 de juny de 2020.
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 25 juny (EUROPA PRESS) -

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reclamat aquest dijous que siguin les comunitats autònomes les que gestionin els casos de brots o una eventual segona onada del nou coronavirus i que no hi hagi una "recentralización de competències".

En una roda de premsa amb el secretari de l'Esport de la Generalitat, Gerard Figueras, sobre l'impacte econòmic de la pandèmia en l'esport i com reactivar el sector, ha assegurat que és l'Executiu català qui té les dades i els indicadors per poder oferir una "resposta immediata".

"En el cas d'una segona onada, no es tornés a actuar com s'ha fet fins ara amb una recentralització de competències, sinó que es permeti gestionar des del territori", ha demanat.

Budó ha assenyalat que la Generalitat està treballant en plans sectorials des de les diferents consellerias i en mesures per abordar de la forma més ràpida possible eventuals brots o una segona ona de casos per evitar que agafi amb "el pas canviat".

La consellera ha afirmat que els brots detectats a Lleida estan identificats i controlats, prenent les mesures necessàries amb positius i contactes.

MWC

Preguntada per la propera edició del Mobile World Congress (MWC), Budó ha assenyalat que les administracions i l'organització s'han conjurat per fer de la de 2021 la "millor de la història".

Budó ha assegurat que estan compromesos a garantir la seguretat i les mesures per celebrar amb la "màxima normalitat possible" l'edició, i ha recordat que l'MWC va anunciar la seva voluntat de perllongar la seva estada a Barcelona fins el 2024.

Contador