Publicat 4/6/2020 19:50:23 +02:00CET

Coronavirus.- Banc Sabadell aprofita la pandèmia per accelerar el tancament d'oficines previst al 2020

Sucursal de Banc Sabadell
EUROPA PRESS - Archivo

La reducció de la xarxa no afectarà a l'ocupació

MADRID, 4 juny (EUROPA PRESS) -

Banc Sabadell ha accelerat el pla d'ajust de la xarxa de sucursals que tenia previst fer al llarg de 2020 aprofitant la situació generada pel coronavirus, de manera que algunes de les oficines que es van tancar per l'estat d'alarma no tornaran a obrir.

Segons han informat a Europa Press fonts de l'entitat, Banc Sabadell no ha variat el seu pla de reducció de la xarxa per 2020, que contemplava entorn de 200 clausures, sinó que ho ha accelerat a causa de les circumstàncies actuals.

Després de decretar-se l'estat d'alarma a Espanya pel coronavirus, l'entitat va tancar entorn del 30% de les seves oficines. El banc tenia previst tancar definitivament algunes d'elles al llarg d'aquest any, que després de finalitzar la pandèmia no tornaran a aixecar la persiana.

El pla per a l'any 2020 contempla que es clausuraran un total de 235 sucursals, com avança 'Reuters'. El conseller delegat del banc, Jaume Guardiola, va anunciar en el mes d'octubre que l'entitat tenia previst tancar al voltant de 200 oficines a Espanya aquest any.

El passat mes d'abril, el directiu va posar de manifest durant la presentació de resultats del primer trimestre de 2020 que una de les lliçons apreses amb la crisi del Covid-19 era el bon funcionament del teletreball, que serviria per impulsar l'eficiència a la xarxa i accelerar el pla de tancament d'oficines.

Des del banc han explicat a Europa Press que l'ajust no afectarà a la plantilla, que serà redistribuïda. A més, se cercarà la internalización de tasques que fins ara es feien a través de tercers, com pot ser la dels centres d'atenció al client.

La xarxa de sucursals de Sabadell es va mantenir invariable durant el primer trimestre de 2020 en 1.847 oficines, una xifra que al llarg de l'any es retallarà en un 12%.