Publicat 24/7/2020 15:37:20 +02:00CET

Corominas (JxSí) diu que se l'acusa per no haver demanat als diputats "que limitessin el seu dret de participació"

Judici al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra els exmembres de la Mesa del Parlament Anna Simó (ERC), Ramona Barrufet, Lluís Corominas i Lluís Guinó (JxSí), i l'exdiputada de la CUP Mireia Boya. Barcelona, 21 de juliol del 2020.
POOL

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

L'exdiputat de JxSí i exmembre de la Mesa del Parlament ha defensat aquest divendres davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que se l'acusa "de no fer una cosa que el Tribunal Constitucional no es va atrevir mai a fer, demanar als diputats que limitessin el seu dret de participació".

"En canvi, a nosaltres sí que se'ns va demanar que ho féssim", ha dit en referència a Ramona Barrufet, Lluís Guinó (JxSí), Anna Simó (ERC) i Mireia Boya (CUP) que juntament amb ell són processats per un presumpte delicte de desobediència en el judici que aquest divendres quedarà vist per a sentència.

"No se m'acusa d'haver infringit la llei, no se m'acusa d'haver infringit el Reglament del Parlament, sinó que se m'acusa de desobeir una nova línia jurisprudencial" del TC sobre com havia d'actuar la Mesa davant iniciatives parlamentàries independentistes.

Ha considerat que els seus actes han pres rellevància penal perquè hi havia "la voluntat que la Mesa del Parlament fes una funció que no li tocava, que apliqués uns mecanismes difícils d'entendre".

En el seu últim torn de paraula al final del judici també ha dit a la sala que, durant els tres anys que ha durat el procés judicial, ha reafirmat la seva confiança en el Parlament i els seus representants, i el convenciment que continuarà treballant "de manera tranquil·la, incansable i decidida" per la independència de Catalunya.

Contador