Actualitzat 10/6/2019 15:14:31 +00:00 CET

Corea del Sud i el Regne Unit acorden signar un tractat de lliure comerç abans del Brexit


KIM KYUNG HOON - Archivo

SEÜL, 10 Juny (Reuters/EP) -

Les autoritats de Corea del Sud i el Regne Unit han arribat a un acord per signar un tractat de lliure comerç abans que es produeixi la sortida del país de la Unió Europea, segons ha informat el Ministeri de Comerç sud-coreà.

Aquest pacte ajudaria Seül a minimitzar la incertesa comercial i a mantenir el comerç amb el Regne Unit, que es basa actualment en el tractat existent amb el bloc comunitari.

El Ministeri de Comerç ha assenyalat en un comunicat que el pacte inclou que no es fixin tarifes aranzelàries sobre les exportacions sud-coreanes d'alguns productes, com parts d'automòbils o vehicles.

El text assenyala que Corea del Sud es prepararà per a escenaris alternatius, com la possibilitat que es produeixi una sortida "dura" de la Unió Europea. El Regne Unit seguirà sent membre del bloc fins al 31 d'octubre, quan Londres hauria de marxar amb o sense acord.

El 31 d'octubre era el termini preferit per una majoria d'Estats membres durant les discussions --fins el 17 s'han pronunciat a favor d'aquesta pròrroga en la discussió de líders--, enfront de l'opció d'una pròrroga curta, fins al 30 de juny, com demanava el Govern britànic.