Una cooperativa d'habitatges i un aparcament sostenible, premi BBConstrumat 2019

Publicat 16/5/2019 17:58:32CET
Fira.- Una cooperativa d'habitatges i un aparcament reben el premi BBConstrumat 2019
FIRA DE BARCELONA

BARCELONA, 16 maig (EUROPA PRESS) -

La 18 edició dels Premis Barcelona Building Construmat, lliurats en el marc del saló de la construcció organitzada per Fira de Barcelona, ha guardonat la cooperativa d'habitatges La Borda i l'aparcament Les Hortes pel seu caràcter social i respectuós amb el medi ambient, ha informat el saló firal en un comunicat aquest dijous.

La cooperativa d'habitatges La Borda, construïda en un solar cedit per l'Ajuntament de Barcelona, ha estat premiada en la categoria d'arquitectura per l'ús d'innovacions com la construcció industrialitzada en fusta, que promou actuacions alternatives allunyades de l'"especulació immobiliària".

L'aparcament de Les Hortes a Caldes de Montbui (Barcelona) ha estat guardonat en la categoria d'infraestructura pel seu enteniment de la transformació de l'entorn, i per la concepció de la seva coberta, que fa servir materials locals i s'integra amb les hortes properes.

En la categoria de Projecte/Servei, la guanyadora ha estat Associació per a la construcció d'estructures metàl·liques; en el cas de Producte/Material han estat elegits els sistemes SUDS de l'empresa Trencadís de Sempre, que reutilitza paviments de ceràmica de baix valor comercial i el premi al millor estand de la fira ha estat per al pavelló del Col·legi d'arquitectes de Catalunya.

El jurat dels premis ha estat format pels arquitectes Elena Orteu, David Basulto, Izaskun Chinchilla i José María Marzo i per l'enginyera Rosa Grima, i el criteri d'avaluació dels projectes ha estat la línia proposada pel saló aquest any, la sostenibilitat, l'economia circular i la minimització de l'impacte mediambiental.