Publicat 03/12/2019 13:19CET

Conversia desenvolupa una eina per registrar la jornada laboral

BARCELONA, 3 des. (EUROPA PRESS) -

Conversia ha incorporat en el seu servei de protecció de dades Conversia-Intratime, una eina de gestió de control de la jornada laboral que garanteix el compliment del decret llei que des del maig obliga les empreses a registrar la jornada de tots els seus treballadors.

És un sistema de fitxatge mitjanant plataforma digital, en qu l'aplicació --accessible per ordinador, mbil o altres dispositius-- controla el temps que el treballador s'est en el seu lloc de treball, segons un comunicat de l'empresa.

Conversia incorpora aquest sistema en el servei de protecció de dades en virtut d'un acord estratgic amb Win World (líder en el desenvolupament d'aquest tipus de solucions), i "després de veure la inquietud que ha generat entre els seus clients i collaboradors" la nova norma.

REGISTRE I CONSERVACIÓ DE DADES

L'eina Conversia-Intratime s'ha dissenyat perqu les empreses compleixin tots els requisits del decret llei, que inclou l'obligació de registrar l'hora d'inici i final de la jornada de cada treballador, així com la de conservar aquesta informació durant quatre anys, fins i tot quan ja no sigui a l'empresa.

La norma estatal no fixa cap mitj per registrar la jornada laboral --per a la qual cosa existeixen diferents mecanismes--, i pretén garantir-ne els límits i combatre la precarietat.

Segons les dades que ha difós el Ministeri de Treball, més de 100 empreses han estat multades per incomplir el registre, amb un total de 113.181 euros (1.057 de mitjana), i gairebé 200 companyies més han rebut un requeriment per solucionar irregularitats.

Conversia destaca que la relació entre la normativa de control horari i la de protecció de dades és molt estreta, perqu el sistema de registre horari incideix sobre la protecció de dades personals del treballador.

La companyia, fundada el 2001 i pertanyent al Grup HFL, compta amb més de 150.000 clients i disposa de 13 delegacions a Espanya.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés