Publicat 16/03/2021 12:12CET

Conversia assessora les empreses per implantar dos serveis sobre igualtat de gènere obligatoris

BARCELONA, 16 mar� (EUROPA PRESS) -

Conversia, dedicada a assessorar empreses sobre compliment normatiu, ha llançat el servei Mesures per a la Igualtat, per implantar el Registre Salarial i també el Protocol de Prevenció d'Assetjament laboral i sexual per raó de gènere.

Els dos documents són obligatoris des d'aquest any a Espanya per a totes les empreses, sigui quin sigui el nombre de treballadors, el sector i el conveni al qual pertanyen, informa aquest dimarts en un comunicat.

Per al Registre Salarial (que serà obligatori a partir del 14 d'abril), Conversia elabora les directrius per fer-lo, i l'assessora perquè faciliti als treballadors o sindicats l'accés a aquest registre retributiu, per raons de transparència.

L'objectiu final d'aquest procés és "identificar i corregir la discriminació entre dones i homes" en matèria retributiva, destaca Conversia.

Quant al Protocol de Prevenció d'Assetjament laboral i sexual per raó de gènere (obligatori a Espanya des del 14 de gener), Conversia dona instruments a les empreses per prevenir aquests casos i per canalitzar denúncies o reclamacions, i assessora sobre com implantar canals de comunicació que informin de possibles casos.

Aquest protocol és obligatori a Espanya des del 14 de gener; el Registre Salarial serà obligatori a partir del 14 d'abril; i a més tota empresa amb més de 50 treballadors ha de tenir un Pla d'Igualtat.

Conversia opera des del 2001, té uns 180.000 clients, 7.500 col·laboradors i 300 treballadors a 12 delegacions d'Espanya, i pertany a Grup ASPY.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés