Publicat 03/07/2020 17:46

Convergents recull el dret a decidir en el seu programa i demana suprimir l'impost de successions i donacions

L'exconseller Germ Gordó compareix davant la premsa al Parlament (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

Es comprometen a combatre l'ocupació de pisos i a evitar la immigració illegal

BARCELONA, 3 jul. (EUROPA PRESS) -

Convergents, que encapala l'exconseller Germ Gordó, aposta pel dret a decidir del poble catal en el seu programa electoral, en el qual es defineixen com un partit "sobiranista, democrtic i de centre ampli".

En espera que el Consell Nacional ratifiqui dissabte el programa electoral, al qual ha tingut accés Europa Press, fonts de la formació apunten que és el text amb el qual es presentaran a les eleccions si concorren en solitari.

No obstant aix, Convergents manté contactes des de fa temps amb el PDeCAT i la Lliga Democrtica, i la setmana vinent comenar a parlar oficialment amb Lliures, amb els qui, si conflueixen amb alguna formació, estan oberts a "ajustar" el contingut.

El primer punt del programa recull el dret a decidir, que amb el títol 'Catalunya, un país de llibertats individuals i collectives', reconeix "com a ptria prpia la catalana i com a bandera la senyera".

"Convergents té la finalitat de defensar la sobirania nacional dels catalans per decidir lliurement el seu futur", exposen en el programa, en el qual també demanen crear sistemes electorals amb circumscripcions de carcter unipersonal i majoritari, adaptats a la realitat de cada procés electoral.

En el capítol econmic, defensen suprimir l'impost de successions i donacions i el de patrimoni així com rebaixar l'IRPF, segons els trams, entre un 1% i 2% fixant-lo en el 40%.

També volen modificar l'IVA dels productes de primera necessitat i alguns serveis essencials perqu tributin només al 4%; baixar l'impost de societat de les pimes al 15% fins el 2023 i la pressió fiscal dels autnoms; combatre el frau fiscal, i incentivar l'economia verda i blava.

POBRESA ENERGTICA I DESNONAMENTS

En l'mbit social, situen com una prioritat les polítiques de protecció i foment de la institució familiar "en les seves diverses formes" i dels més vulnerables, i es comprometen a frenar la pobresa energtica i a impulsar polítiques per evitar desnonaments, promovent acords amb les entitats financeres, grans propietaris i altres agents implicats, i impulsant la dació en pagament.

En parallel, avisen que combatran l'ocupació illegal d'immobles garantint "la devolució immediata dels pisos als seus legítims propietaris", i que impulsaran un paquet de modificacions legislatives amb l'objectiu de protegir la propietat privada.

Sobre immigració, demanen acollir els nouvinguts amb una acció coordinada amb les entitats públic-privades, per també crearan "estratgies per evitar la immigració illegal" i donaran suport a les necessitats d'aquestes persones als seus pasos d'origen.

Després de reivindicar els Mossos com la policia integral de Catalunya, Convergents es compromet a avanar en la lluita contra tots els extremismes violents, i també contra el comer ambulant illegal "que perjudica el petit comer, potencia les mfies i indueix a confusió els consumidors".

EDUCACIÓ I LLENGUA

A més de situar el catal a l'escola com l'eix vertebrat d'un projecte plurilingüe, defensen el model educatiu d'escoles públiques, concertades i privades així com el dret de les famílies a triar escola, i recullen que volen exigir que el catal sigui llengua oficial dins la UE.

En el capítol d'infraestructures, volen impulsar un pla estratgic del corredor mediterrani; dissenyar un model de gestió aeroporturia que permeti polítiques de tarifes prpies; unificar la gestió de tota la xarxa ferroviria; avanar en la "reducció del pagament o en la gratutat dels principals eixos del país, com l'AP-7 i l'AP2", i desplegar la llei de vegueries com la divisió territorial que va adoptar la Generalitat.

Sobre drets i oportunitats, treballaran per garantir un poder judicial i un ministeri fiscal independents; per culminar les estructures judicials dins del territori, convertint el TSJC com l'última instncia judicial, i creant el Consell de Justícia de Catalunya; per crear un salari mínim basat en la mitjana dels pasos europeus, sobre la base del PIB catal, i per promoure polítiques que contribueixin a la igualtat efectiva entre homes i dones.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés