Alimentaria

El consum de llegums a Espanya cau un 10% en l'última dècada

Legumbres, Lentejas Y Alubias
EUROPA PRESS
Actualitzat 25/4/2016 19:20:39 CET

L'objectiu és passar del consum anual de 3,1 quilos per persona a 4

L'HOSPITALET DE LLOBREGAT (BARCELONA), 25 Abr. (EUROPA PRESS) -

El consum de llegums ha caigut un 10% en l'última dècada tant a Catalunya com a tot Espanya, i aquest descens se situa al 25% si es realitza un balanç des dels anys 80.

Així s'ha posat de manifest en la presentació de l'Any Internacional dels Llegums, que ha acollit aquest dilluns Alimentaria, la fira d'alimentació i begudes que se celebra al recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

Es tracta d'una iniciativa proposta per les Nacions Unides a través de la FAO que té com a objectiu conscienciar la societat sobre la importància de menjar llegums, tant per a la salut humana com per al medi ambient.

El president de l'Associació de Legumbristas d'Espanya, Guillermo Pedro García Luengo, ha explicat que el consum de llegums a Espanya es va situar el 2015 en 3,1 quilograms anuals per persona, mentre que la mitjana mundial se situa en 7.

MENJAR RÀPID

També ha advertit que la població menor de 40 anys substitueix sovint aquest aliment en la seva dieta per menjar ràpid, fet que resulta "nutricionalment molt preocupant a mitjà i llarg termini".

Per aquesta raó, l'Any Internacional dels Llegums plantejarà accions de promoció per atreure el públic més jove, l'interessat en l'esport i a tot aquell que es preocupi per tenir hàbits alimentaris saludables.

Així, els objectius marcats per l'Associació de Legumbristas d'Espanya a mitjà i llarg termini són recuperar el consum d'aquests aliments fins a un nivell de quatre quilograms, fomentar el cultiu de llegums a Espanya i augmentar la qualitat de les produccions.

Segons el Ministeri d'Agricultura, a Espanya se sembren actualment 77.000 hectàrees de llegums, cosa que representa el 38% del total de la UE i donen una producció de 66.000 tones --menys de la meitat dels llegums consumits anualment, per la qual cosa caldria augmentar la producció nacional--.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2018 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.