Publicat 18/6/2019 17:19:59 +02:00CET

El consum de ciment a Catalunya augmenta un 6% en el primer quadrimestre del 2019

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El consum de ciment a Catalunya en el primer quadrimestre del 2019 mostra un canvi de tendència, amb l'augment d'un 6% respecte al mateix període del 2018, segons el Baròmetre del Ciment dut a terme per Ciment català.

El baròmetre, presentat en un comunicat aquest dimarts, assenyala que aquest augment no compensa les caigudes que l'Índex de demanda del ciment (IDC) arrossega des de la segona meitat de l'any passat, perquè la variació interanual, que abasta des de maig del 2018 a abril del 2019, és encara negativa en un 0,6%.

El president de Ciment Català, Salvador Fernández, considera que la indústria de ciment no ha aconseguit la recuperació aconseguida en el conjunt de l'economia nacional durant els darrers anys.

Segons l'organització, la principal causa d'aquesta "distorsió" radica en la falta d'inversió en infraestructures per part de les administracions públiques, que ha caigut gairebé un 80% en l'última dècada i es manté en mínims des del 2011.

La situació és més complicada per a les exportacions, que en l'últim any on han caigut un 31%, fins a sumar 1,9 milions de tones, a causa de la pèrdua de competivitat per l'increment constant dels costos dels drets d'emissió de CO2, que s'han multiplicat per quatre en dos anys.