Actualitzat 02/08/2014 10:43

Valls creu que entre l'empresariat no existeix la "guerra psicològica" que hi ha en política

El presidente de la Cámara de Comercio de Barcelona, Miquel Valls
EUROPA PRESS

Defensa que l'economia necessita certesa, estabilitat i estar a Europa

BARCELONA, 2 ago. (EUROPA PRESS) -

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls, ha assegurat que "dins del món empresarial no existeix aquesta espècie de guerra psicològica que hi ha en el món polític" en al·lusió a les possibles conseqüències del debat sobiranista.

En una entrevista d'Europa Press, Valls ha valorat així un recent informe d'una consultora que posava de manifest que un 47,8% dels directius enquestats ha detectat ja un efecte negatiu o molt negatiu (19,6%) en les relacions econòmiques i empresarials entre Catalunya i la resta d'Espanya pel debat sobiranista.

"Si hi ha consideracions de tipus empresarial, si havia boicot o no, crec que ara mateix no hi ha cap tipus de boicot ni situació en contra dels productes catalans", ha asseverat Valls, que ha afegit que la situació a nivell empresarial és d'absoluta normalitat i que les relacions empresarials són molt millors que les polítiques.

Cita com a exemples les bones relacions, basant-se també en la seva experiència, amb els empresaris valencians per defensar el Corredor Mediterrani o les bones relacions existents amb empresaris de Galícia o de Madrid, entre molts altres territoris.

A més, el president de la Cambra ha posat èmfasi que les inversions s'han incrementat ja que Catalunya ocupa una posició geoestratègica "de primer nivell" dins d'Europa.

Pel que fa als efectes d'una consulta, de la qual ha reiterat que ha de ser legal i acordada, ha afirmat que l'empresariat estarà tranquil sempre que es mantingui l'estabilitat: "Perquè l'economia d'aquest país funcioni necessitem estabilitat, certesa i estar dins d'Europa. És un principi inamovible".

Ha recordat que Espanya és un mercat que les empreses tenen des de fa molts anys i és molt important per a les companyies catalanes, com ho són els mercats globals: "El tema és estar dins de l'euro i dins d'institucions protegides pel BCE", ha insistit.

COSTOS DE LA TRANSICIÓ

Sobre l'informe del Consell Assessor per a la Transició Nacional, que xifrava entre 4.500 i 5.000 milions d'euros al mes el cost inicial de declarar-se independent sense acord amb el Govern i que assegurava que el procés és tècnicament viable, Miquel Valls ha valorat que la qüestió és el temps que duri aquesta transició i els costos.

"Que una Catalunya és tècnicament viable en el temps, jo crec que es veu. La construcció del món s'ha fet per etapes, les nacions i els països també. Però està disposat el poble a pagar els costos de la transició? Durant quant temps?", sosté Valls.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés