Publicat 27/1/2014 11:58:13 +01:00CET

Luis Conde demana confiança Barcelona-Madrid i admet que "tanta negativa" de Rajoy no ajuda

Detecta "empipament" de l'empresariat català davant del canvi de mètode de les balances fiscals

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El fundador de l'empresa caçatalents Seeliger y Conde, Luis Conde, ha demanat aquest dilluns recuperar la confiança entre Madrid i Barcelona, i ha admès que "tanta negativa" per part del Govern espanyol no ajuda gaire a superar la situació actual.

En una entrevista de Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, ha explicat que el dinar que va organitzar aquest dissabte a la seva masia de Fonteta (Girona) --al qual va assistir, entre molts altres, el president de la Generalitat, Artur Mas, i els ministres Ana Pastor i José Manuel Soria-- perseguia fomentar el diàleg d'empresaris catalans i de la resta d'Espanya amb ministres i consellers.

Sobre el procés sobiranista, ha confiat que hi hagi un acostament, s'ha mostrat convençut que Mas no farà res que no sigui legal perquè "té cap", i ha admès que tanta negativa de l'Estat tampoc ajuda massa a aquesta situació.

Ha reconegut que la seva tasca d'amfitrió li va impedir estar al cas de totes les converses que es produïen a la trobada i que no va veure si el president català i els ministres parlaven, però ha assegurat que Mas "està sempre obert" al diàleg.

Sí que va percebre que entre els empresaris catalans hi havia empipament pel canvi de model de càlcul de les balances fiscals anunciat divendres pel ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro: "Es veu que no van agradar les seves declaracions".

MAS, "REI DE LA FESTA"

A més de Mas, Pastor i Sòria, van assistir al dinar els consellers del Govern català Josep Maria Pelegrí, Ferran Mascarell i Felip Puig; la delegada del Govern central a Catalunya, Llanos de Luna, l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el secretari general de Presidència de la Generalitat, Jordi Vilajoana, i l'expresident Jordi Pujol.

Comte ha reconegut que no va convidar el president del Govern central, Mariano Rajoy, --aquest mateix dissabte va estar a Barcelona-- perquè "el rei de la festa a Catalunya és el president Mas", però ha assenyalat que hagués estat diferent si la trobada s'hagués celebrat a Madrid.

FELIP PUIG

En una entrevista de Rac 1 recollida per Europa Press, el conseller Felip Puig ha assegurat que no es va parlar sobre el procés sobiranista durant el dinar, tot i que ha reconegut que "flotava a l'ambient".

Com a exemple, ha explicat que ell va estar parlant amb el ministre Sòria "de les estrelles que es podien veure des de les Illes Canàries" i del preu de l'energia, però no de res relacionat amb la consulta.