Publicat 27/02/2014 18:12

Lesmes diu als jutges que van signar pel dret a decidir que millor no fer manifestos

Lesmes toma posesión como presidente del CGPJ y del Supremo
POOL

MADRID, 27 febr. (EUROPA PRESS) -

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, ha assenyalat aquest dijous en relació amb el Manifest pel Dret a Decidir signat per 33 jutges catalans que els membres de la Carrera tenen el mandat legal de procurar ser imparcials i neutrals, pel que no han de fer alabança o censura d'altres poders públics: "És millor no fer manifestos que fer-los", ha manifestat.

Lesmes ha realitzat aquestes manifestacions després del Ple del CGPJ celebrat aquest dijous, en què no s'ha tractat aquest assumpte que, segons ha explicat, està en mans del Promotor de l'Acció Disciplinària d'aquest òrgan.

Serà aquesta nova figura del Consell la que estudiarà si poden derivar-se sancions de la manera d'actuar dels 33 magistrats signants.

A preguntes dels periodistes --era la primera vegada que se sotmetia a una roda de premsa amb ells des que va ser designat el mes de desembre passat-, el president del Suprem i del CGPJ ha recordat que donat el mandat legal al qual estan sotmesos els jutges "és millor no fer pronunciaments sobre assumptes del debat polític".

En tot cas, ha recordat que a Catalunya hi ha una planta de 750 magistrats i que la majoria d'ells no s'han pronunciat.

Segons la denúncia presentada per Manos Limpias davant del CGPJ, "els magistrats catalans podrien haver incorregut en una falta molt greu per no acatar el mandat de la Constitució".

"Tots els càrrecs públics, i amb molt més motiu els components del Poder Judicial, estan obligats a acatar la Constitució. I aquest manifest suposa, atacar, trencar l'ordenament jurídic i per descomptat, la seva màxima llei, que és la Constitució", destacava l'escrit que hauran d'analitzar ara els serveis d'Inspecció del Consell.

Els magistrats signants defensen en el seu manifest que la consulta d'autodeterminació que defensa el Govern autonòmic perquè els catalans exerceixin el seu 'dret a decidir' cap perfectament a l'actual marc de la Constitució.

"La negació del 'dret a decidir' només pot entendre's per un criteri estrictament ideològic i polític de negar la realitat nacional de Catalunya", resa el text subscrit, entre d'altres, pel jutge Josep Maria Pijuan, que va instruir fins a desembre el 'cas Palau'.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés