Publicat 27/1/2014 17:25:59 +01:00CET

Junqueras diu que es farà i veu a l'Estat com "un profeta que no encerta ni una"

Oriol Junqueras en una comida de Asoc.Independiente de Jóvenes Empresarios
EUROPA PRESS

Insisteix en no descartar paralitzar l'economia catalana com a mesura de pressió al Govern

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dilluns que està plenament confiat que es farà la consulta malgrat l'oposició actual del Govern espanyol, i ha dit que tant el passat com el present demostren que l'Estat és "un profeta que no encerta ni una".

Ho ha dit en una dinar de l'Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya, on ha argumentat que l'Estat en el seu moment ha dit que era "il·legal" les independències d'Holanda, Portugal, Mèxic, Xile i Uruguai i ara són Estats sobirans.

Junqueras ha asseverat que tampoc el Govern espanyol actual genera confiança ni encerta en els seus pronòstics: "És un govern que fa el contrari del que diu. Ha dit que baixaria tots els impostos i no ho ha fet. És molt més rendible confiar en el meu", ha sentenciat davant d'una cinquantena d'emprenedors.

Quan un els empresaris li ha retret que havia parlat de paralitzar l'economia catalana durant una setmana com a mesura de pressió per a la consulta, Junqueras ha evitat repetir la proposta, però ha insistit que el seu partit reivindicarà la consulta a través de "tots els drets democràtics".

"Hi ha moltes maneres de fer-ho notar a l'àmbit econòmic --que els catalans volen una consulta--. No renunciarem a cap d'aquestes maneres", ha afegit el president d'ERC, que ha replicat a l'empresari que a ell no li preocupa una setmana de l'economia catalana, sinó les 52 de l'any.