Actualitzat 25/8/2014 11:10:50 +00:00 CET

El Govern i ERC asseguren que l'únic pla és votar el 9N

La consellera Neus Munté
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 Ago. (EUROPA PRESS)

La consellera de Benestar i Família de la Generalitat, Neus Munté, ha assegurat aquest dilluns que l'"únic pla" del Govern és votar el 9N després de ser preguntada sobre la possibilitat que el president, Artur Mas, hagi plantejat a ERC la celebració d'unes plebiscitàries.

    En declaracions als mitjans en les festes de Sants de Barcelona, Munté ha assegurat: "Només hi ha un únic pla, que és votar el 9N, a partir d'aquí no hi ha res més", davant l'oferiment de Mas al president d'ERC, Oriol Junqueras, d'un 'pla B' per consensuar un avanç de les eleccions anant junts el seu partit i ERC, segons ha informat l''Ara'.

    "No hi ha cap altre pla ni cap altra consideració", ha tancat la consellera, i alhora fonts republicanes consultades per Europa Press han explicat que l'únic escenari que ara preveu el partit és fer la consulta prevista per al 9 de novembre, per la qual cosa defensen que no és moment de parlar d'unes eleccions anticipades en clau plebiscitària.

    Munté ha situat la reunió de començament del curs polític aquest dimarts en la "normalitat absoluta", i ha dit que Mas fixarà el full de ruta i els objectius dels pròxims mesos, en una tardor que comença amb el repte important d'una Diada de mobilització democràtica.

   Preguntada per les relacions de CDC amb UDC, la consellera ha apuntat que el més important és el full de ruta per fer el 9N: "Això és el que ens uneix absolutament a tots".

   Pel que fa al dictamen emès pel Consell de Garanties Estatutàries sobre la pròxima llei catalana de consultes, ha dit que a la reunió d'aquest dimarts el Govern podrà "valorar en més profunditat" el document, però ha insistit que aquest decreta la constitucionalitat de la llei.