Actualitzat 22/04/2014 11:10

El Govern crea una web en anglès, francès i alemany per promocionar la consulta

La web del Diplocat sobre la consulta.
Foto: EUROPA PRESS

Defensa que el referèndum cal per "reiniciar les relacions" Catalunya-Espanya

BARCELONA, 22 Abr. (EUROPA PRESS)

El Consell de Diplomàcia Pública de la Generalitat de Catalunya (Diplocat) ha creat el web cataloniavotes.eu per promocionar en anglès, francès i alemany la consulta d'autodeterminació convocada per al 9 de novembre.

   En un comunicat, es justifica aquest projecte perquè queden 200 dies per a la data prevista per convocar als ciutadans a les urnes i "davant del creixent interès de la comunitat internacional sobre el tema".

   El Consell de Diplomàcia Pública assegura que el web recull "tota la informació relacionada amb la consulta" com, per exemple, el procés que s'ha seguit fins a arribar a convocar-la, els motius, els posicionaments i els arguments legals.

   El web esgrimeix que, segons les enquestes, un 80% dels catalans són partidaris d'un referèndum que "cal per reiniciar les relacions entre Catalunya i Espanya".

   També es poden veure vídeos amb intervencions i missatges del president de la Generalitat, Artur Mas; del conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i d'altres líders polítics i sindicals que donen suport a la consulta.

   Els partits que donen suport al la consulta estan representats pel líder de CiU al Parlament, Jordi Turull (CDC); el candidat número tres a les europees de la federació Francesc Gambús (UDC); el president d'ERC, Oriol Junqueras; la colíder d'ICV Dolors Camats, i els diputats del Parlament David Companyon (EUiA) i Quim Arrufat (CUP).

   La societat civil està representada pels líders sindicals Josep Maria Àlvarez (UGT) i Joan Carles Gallego (CCOO), Carme Forcadell (ANC), Muriel Casals (Òmnium Cultural), Jordi Giró (Confavc), Àngels Guiteras (Taula del Tercer Sector), Eduardo Reyes (Suma't) i Jordi Armadans (FundiPau).

DAVID CAMERON I BAN KI-MOON

   El web també recull referències al procés català i al dret a l'autodeterminació en termes genèrics pronunciades per personalitats internacionals com el primer ministre anglès, David Cameron, i el secretari general de les Nacions Unides Ban Ki-moon.

   També apareixen, entre d'altres, declaracions de la candidata dels verds a presidir la Comissió Europea, Ska Keller; del primer ministre de Letònia, Valdis Dombrovskis, i del catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Sevilla Javier Pérez Royo.

   Un comptador calcula en dies, hores i minuts el temps que falta per a la consulta, i es recullen altres referèndums d'autodeterminació com el que es farà a Escòcia (2014), i els que van celebrar Montenegro (2006), el Quebec (1995 i 1980), Eslovènia (1990), Malta (1964), Suïssa (1974), Islàndia (1944) i Noruega (1905).




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés