Actualitzat 25/8/2014 9:10:22 +00:00 CET

Forcadell critica que Manos Limpias busca "desprestigiar" el sobiranisme

Carme Forcadell (ANC)
Foto: EUROPA PRESS

BARCELONA, 25 Ago. (EUROPA PRESS)

La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha criticat aquest dilluns que la querella que Manos Limpias ha anunciat la setmana passada contra ella és un nou intent de "desprestigiar el moviment sobiranista".

   En declaracions a Rac 1 recollides per Europa Press, ha dit que la millor manera de respondre a aquesta querella és treballar perquè la 'V' que l'entitat prepara per a la Diada sigui l'acte "més massiu de la història" de Catalunya.

   Manos Limpias va anunciar dijous que es querellarà contra Forcadell per "incitar a subvertir l'ordre constitucional" de manera pacífica, i va precisar que faria efectiva la querella aquest dimarts.

   Forcadell ha insistit aquest dilluns que no veu un pla alternatiu a la consulta del 9 de novembre, i ha exposat que la prioritat ha de ser votar en aquesta data perquè han de decidir els catalans i "no el Tribunal Constitucional".

   "Nosaltres només treballem amb el pla 'a' --la consulta--. El pla 'b' són especulacions", ha sentenciat la presidenta de l'ANC, que considera que no és el moment de plantejar una declaració unilateral d'independència.