Actualitzat 14/10/2014 17:00

La Fiscalia fixarà la seva posició després d'una "serena reflexió"

Eduardo Torres-Dulce
Foto: EUROPA PRESS

Torres-Dulce diu que ningú està per sobre de la llei i que la confiança en les institucions pateix un "descens als inferns"

  MADRID, 14 Oct. (EUROPA PRESS) -

 El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha assegurat que el Ministeri Públic durà a terme una "serena reflexió" sobre els comportaments susceptibles de tenir rellevància penal i fixarà una posició sobre la intenció del president de la Generalitat, Artur Mas, de treure urnes als carrers el pròxim 9 de novembre per fer una consulta.

   Al seminari sobre ètica i lideratge organitzat al centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional (CESEDEN), Torres-Dulce ha advertit que "ningú pot estar per sobre de la llei" sense esmentar expressament al president català.

   Després de ser preguntat per l'última acció anunciada per Mas, ha respost: "La posició de la Fiscalia la fixarem com sempre amb una serena reflexió sobre els comportaments que tenen rellevància penal, però no vaig a fer una declaració que vagi més enllà del seminari".

   "Ningú pot estar per sobre de la llei, cosa que amb tanta freqüència s'oblida a les societats modernes", ha comentat el fiscal general de l'Estat durant la seva intervenció en aquest fòrum, sense esmentar expressament el cas del mandatari català, i recordant la locució que el jutge Edward Coke va donar al rei Jacob I el 13 de novembre de 1608 quan li va recordar que ningú estava per sobre de la legalitat vigent.

    El màxim representant del Ministeri Públic s'ha referit també al descrèdit que experimenten les institucions a la societat espanyola: "Estem en un punt gairebé sense retorn en aquesta confiança de la ciutadania en les institucions que arriba al màxim nivell en la transició. Després hi ha hagut un descens als inferns preocupant i aclaparador", ha destacat.

   Ha citat tres eixos per revertir aquesta situació. El primer basat que els partits liderin la regeneració democràtica, el segon centrat en la reforma de les Administracions Públiques i l'últim basat en la necessitat d'emprendre canvis "profundíssims" en la Justícia per fer més visible la seva independència i aconseguir l'abandonament complet dels partits polítics, referint-se a la designació dels vocals del Consell General del Poder Judicial.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés