Publicat 17/1/2014 18:21:41 +01:00CET

Duran defensa el diàleg en política front a "actituds d'intolerància"

Josep Antoni Duran Lleida
EUROPA PRESS

Reivindica la llei de consultes com a instrument de foment de la "qualitat democràtica"

BARCELONA, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha defensat aquest divendres la política com a camp de debat i acord front a "actituds d'intolerància i tots els suposats de tancament i de menyspreu cap a l'adversari polític".

"La democràcia només la podrem enfortir mitjançant el diàleg entre totes les forces socials, cadascun des de la seva parcel·la de veritat", ha asseverat en la seva conferència 'La democràcia com desafiament del servei públic" a Santiago de Chile, on participa a la II trobada Internacional Oswaldo Payá convidat per la Universitat Miguel de Cervantes de la ciutat.

Després de destacar així que la política "no és un camp de batalla", ha reivindicat que el seu partit sempre s'ha caracteritzat per una actitud dialogant per intentar trobar punts de contacte i acord amb qualsevol altra força democràtica.

També ha explicat que al Parlament s'estan impulsant mesures que fomenten la qualitat democràtica, com la llei de consultes populars, "que pot atorgar a la ciutadania la capacitat de pronunciar-se sobre qüestions polítics del màxim interès", i una llei electoral que permeti escapar de les llistes tancades.

El també portaveu de CiU al Congrés ha assenyalat altres reptes per millorar la qualitat democràtica, com augmentar la transparència de les administracions públiques, fomentar mecanismes de debat i participació i democratitzar els partits polítics.

Segons la seva opinió, els partits democratacristians han de ser els abanderats del procés de regeneració democràtica: "Es tracta de tornar a l'estadi previ en què les persones van decidir que el millor per al bé comuna era poder debatre serenament i després extreure de les urnes el desig majoritari de la societat".