Publicat 27/1/2014 12:01:35 +01:00CET

C's avala la negativa de Rajoy i demana que no se surti "del guió"

Matías Alonso, C's
EUROPA PRESS

BARCELONA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de C's, Matías Alonso, ha avalat aquest dilluns la negativa del president del Govern central, Mariano Rajoy, a permetre la convocatòria de la consulta i li ha demanat que no se surti "del guió".

"Rajoy, per fi, en públic, diu el que ha de dir: que l'Estat de Dret està plenament vigent a Espanya i Catalunya, i que imperarà la llei democràtica", ha celebrat en roda de premsa referint-se al discurs que el president del Govern central va fer dissabte en la convenció del PP català.

Segons Alonso, Rajoy ha exercit de president del Govern central fent un discurs d'acord amb la legalitat vigent, després d'advertir que "fora de la llei només hi ha populisme, i és una aposta dolenta per a qualsevol país perquè, sovint, deriven en totalitarismes".

Per aquesta raó, ha lamentat que la Generalitat i el Govern espanyol i s'instin a un diàleg d'una "negociació impossible", i ha aprofitat per acusar el PP i PSOE de no tenir un projecte integrador per a Espanya.

Així, ha instat Rajoy i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, a donar passos per construir un projecte comú per a tots els espanyols: "No cal trencar Espanya, però hem de millorar-lo. No volem immobilisme però tampoc cap tipus de ruptura unilateral".