Publicat 28/09/2014 12:19

Corominas (CiU) espera que Rajoy tingui "un punt d'intel·ligència" i permeti celebrar-la

Aposta per impulsar una sortida "política, dialogada i en el marc de la legalitat"

FORONDA (ÀLABA), 28 set. (EUROPA PRESS) -

El secretari general adjunt de CiU, Lluís Corominas, espera que el Govern de Rajoy "tingui un punt d'intel·ligència" i deixi fer la consulta a Catalunya el pròxim 9 de novembre, perquè suposaria "exercir la democràcia en estat pur".

Per la seva banda, el secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha defensat que la superació del "contenciós" entre Catalunya i Espanya "ha de tenir una sortida política, dialogada i en el marc de la legalitat, com intenta fer-ho el Govern de la Generalitat".

Corominas i Espadaler han realitzat aquestes declaracions a Foronda (Àlaba) on el PNB celebra l'Alderdi Eguna (Dia del Partit) 2014, i han fet referència a la firma celebrada dissabte del decret de convocatòria de la consulta de Catalunya per al pròxim 9 de novembre i a la decisió del Govern espanyol de presentar els recursos davant del Tribunal Constitucional (TC) per suspendre-la.

Corominas creu que si finalment el recurs del Govern espanyol segueix endavant, significa que "no han entès res del que ha passat a Catalunya en aquests anys" pel que espera que el Govern de Rajoy "tingui un punt d'intel·ligència" i deixi fer la consulta el pròxim 9 de novembre, el que suposaria "exercir la democràcia en estat pur".

"Creiem que en aquest punt final, podem fer una apel·lació a la intel·ligència i sobretot al respecte a la democràcia i a la voluntat majoritària del poble de Catalunya, que ha fet, de manera cívica i democràtica un procés modèlic", ha insistit.

Davant de la possibilitat que aquesta petició no s'atengui, ha explicat que, "amb mesures jurídiques, polítiques i a nivell social, no deixarem de reivindicar poder votar el dia 9". "Estarem actius i farem el possible perquè el dia 9 es pugui votar a Catalunya", ha reiterat.

Espadaler ha posat en valor la signatura del decret celebrada aquest dissabte passat amb el qual creu que "es conjuga l'anhel d'una part molt substantiva de la ciutadania de Catalunya amb les institucions articulant, a través de la legalitat, la Llei de Consultes". "Estem convençuts de la seva adequació al marc estatutari i constitucional", ha subratllat.

Referint-se a la reacció del Govern espanyol, ha considerat que no ha estat una "sorpresa" però ha manifestat que "el compliment de la legalitat no està en absolut, en contradicció amb la fermesa de defensar la necessitat i voluntat ferma de la Generalitat de poder ser convocats a les urnes el 9 de novembre".

"Legalitat no és incompatible, no és excloent, del concepte de fermesa en la defensa de la voluntat àmpliament compartida d'una banda important de la ciutadania de Catalunya i pel Govern de la Generalitat i pels grups parlamentaris des de molt diferents expressions, donen suport al mateix", ha indicat.

Alhora, ha assenyalat que la superació del debat entre Catalunya i Espanya "ha de tenir una sortida democràtica" i ha subratllat que "l'alternativa no és una negativa constant i rotunda com la vista fins ara". "El contenciós és de naturalesa política, no jurídica, i per tant, cal donar-li una sortida política, dialogada i en el marc de la legalitat com intenta fer-ho el Govern de la Generalitat", ha tancat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés