Publicat 17/1/2014 12:13:22 +01:00CET

El Congrés rep la proposta aprovada pel Parlament de Catalunya

La presidenta Nuria de Gispert, firmando la propuesta de la consulta
PARLAMENT

MADRID, 17 gen. (EUROPA PRESS) -

El Congrés dels Diputats ha rebut a les deu del matí d'aquest divendres la proposició de llei orgànica aprovada pel Parlament de Catalunya per demanar al Govern espanyol que delegui a la Generalitat catalana la competència de convocatòria de referèndums amb la finalitat que Catalunya pugui fer el novembre una consulta d'autodeterminació.

Segons han indicat a Europa Press fonts parlamentàries, el text de la iniciativa s'ha enviat per duplicat, un exemplar per ser registrat al Congrés i un altre acompanyant una carta de la presidenta del Parlament català, Núria de Gispert (UDC), al president de la Cambra Baixa, Jesús Posada, informant-lo de l'aprovació de la proposició de llei.

Una vegada registrada, la iniciativa haurà de ser qualificada per la Mesa del Congrés, que té la seva pròxima reunió dimarts dia 21. Com que el gener és un mes inhàbil a efectes parlamentaris, ja que la Constitució el situa fora del període ordinari de sessions, l'admissió a tràmit del text podria endarrerir-se fins la primera setmana del febrer.

Quan es qualifiqui i es publiqui al Butlletí Oficial de les Corts, la iniciativa del Parlament haurà de 'posar-se a la cua' amb totes les que tenen registrades la resta de cambres autonòmiques, i que el Congrés només debat una per una i una vegada al mes.

CIU, ICV I ERC AVANÇARAN EL DEBAT

Per això, i per agilitzar els tràmits, la intenció de CiU, ERC i ICV és registrar ells el mateix text però com a iniciativa dels seus grups parlamentaris, la qual cosa els garantiria fer el debat al Ple del Congrés aquesta primavera. En tot cas, abans de ser debatut, el text ha de remetre's al Govern espanyol, que té 30 dies per autoritzar-ne o no la discussió.

És a dir, que la proposta catalana, sigui el text del Parlament o el que presentin els grups parlamentaris, no s'espera que arribi al Ple del Congrés abans del final de març o el principi d'abril.