Publicat 03/02/2014 15:29

Bosch veu "mala fe política" de Margallo en diferenciar el procés català de l'escocès

Alfred Bosch (ERC)
EUROPA PRESS

Diu que els catalans no van amb "faldilles de quadres ni gaites", però que demanen el mateix

BARCELONA, 3 febr. (EUROPA PRESS) -

El líder d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha respost aquest dilluns al ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, que és "tenir mala fe política" diferenciar el procés sobiranista català de l'escocès, ja que a Espanya també es podria pactar una consulta legal si hi hagués voluntat política i convicció democràtica.

Ho ha dit després que Margallo afirmés al diari britànic 'Financial Times' que el cas català és "fonamentalment diferent" de l'escocès i admetés que Escòcia podria reingressar a la UE si s'independitzés legalment, tot i que seria un procés lent.

"És cert que molt rarament ens posem faldilletes de quadres. És cert que no anem pel món amb gaites. El que també és cert és que el que demanem és gairebé idèntic i intercanviable amb l'assumpte dels escocesos", que és decidir el futur de Catalunya, ha ironitzat.

Bosch ha criticat la insistència de Margallo segons la qual els escocesos estan fent el procés legalment i Catalunya no: "Si aquí no es fa legalment és perquè ells no volen. Ells bloquegen aquesta possibilitat perquè el PP té majoria absoluta".

Una de les opcions de fer-ho legal --assegura-- són les dues proposicions de llei registrades aquest dilluns al Congrés perquè es delegui al Parlament la capacitat de convocar referèndums, una "forma calcada" a la que han seguit britànics i escocesos, ja que també hi ha hagut una delegació de competències.

"Estem demanant a Margallo que sigui un William Hague --ministre d'Exteriors britànic-- i que Rajoy s'assembli a David Cameron, i siguin demòcrates", ha dit.

'FOREVER AND EVER'

Ha manifestat que el tractat fundacional britànic del 1706 dicta que Escòcia estarà "indissolublement, 'forever and ever" al Regne Unit, la qual cosa és molt semblant a la Constitució Espanyola, però a la Gran Bretanya interpreten els textos històrics com a tals i els adapten a la legalitat actual, ha destacat.

El del Govern espanyol, en canvi, "és un discurs equivocat i amb mala voluntat i mala fe al darrere, perquè no hi ha voluntat d'arreglar les coses", ha deplorat el republicà, que defensa que el poble català vol anar a les urnes i que votar no pot ser il·legal.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés