Actualitzat 25/8/2014 10:47:13 +00:00 CET

220.000 persones s'han inscrit a la 'V' de la Diada

BARCELONA, 25 Ago. (EUROPA PRESS)

220.000 persones s'han inscrit fins a aquest dilluns a la concentració en forma de 'V' de la Diada que preparen l'ANC i Òmnium Cultural per donar suport a la consulta del 9 de novembre i reivindicar la independència de Catalunya.

   En un comunicat, les dues entitats sobiranistes han explicat que, tot i que el nombre d'inscripcions ha crescut, cal que el ritme que persones que van apuntant-se sigui "superior" per assegurar l'èxit de la mobilització.

   L'ANC i Òmnium han exposat que la gent ha d'apuntar-se amb temps suficient per poder assegurar la formació d'un gran mosaic en forma de 'senyera' i distribuir-se al llarg dels 11 quilòmetres de recorregut de la 'V' per Barcelona.

   Les dues associacions mantenen la crida a augmentar el nombre d'inscrits, ja que és clau per poder formar aquest mosaic de "més de 200.000 metres quadrats que oferirà al món una imatge espectacular".

   El 13 d'agost el nombre d'inscrits era de 115.000, el que va portar a l'ANC i a Òmnium a admetre que era una xifra baixa per garantir l'èxit de la iniciativa.

   Aquest cap de setmana s'han celebrat 23 'V' per tot el món en ciutats com Santiago de Xile, Berlín, Buenos Aires o Boston, una iniciativa que pretén escalfar motors amb vista a la 'V' definitiva, que serà la de l'11 de setembre a Barcelona.