Publicat 20/9/2019 11:57:12CET

Constituït el Consell Consultiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement

El secretari d'Universitats i Recerca, Francisco Javier Grau (2i),  la consellera d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngeles Chacón (3i), el president de la Generalitat, Quim Torra (4i), la directora general de Planificació en l'ámbit
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 20 set. (EUROPA PRESS) -

El Consell Consultiu del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC) s'ha constituït formalment aquest divendres amb l'objectiu de redefinir el sistema de coneixement català i elaborar una estratègia que situï el coneixement com a eix del sistema productiu per fer front als desafiaments econòmics del futur.

L'acte de constitució del PN@SC ha estat encapçalat pel president de la Generalitat, Quim Torra, i per la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Torra ha explicat que aquest projecte depèn del "cercle virtuós" integrat pels centres d'investigació, universitats i empreses, però també cal que la societat l'abraci i el faci seu.

"Si no hi ha un canvi cultural de la societat, que és el camí pel qual el nostre país pot tenir accent propi al món, serà molt difícil", ha dit Torra, que ha expressat el seu compromís perquè el Pacte compti amb els recursos necessaris per dur-se a terme.

També ha confiat que el projecte sobrevisqui a governs futurs: "Aquest país ha de saber posar-se d'acord en uns consensos bàsics. Catalunya s'està jugant bona part del seu futur".

La consellera Chacón ha apostat per un marc estable i de consens en el qual participin tots els partits polítics i per traslladar a la ciutadania els actius amb els quals compta Catalunya perquè la població sigui conscient de la transformació que implica l'economia del coneixement.

El Consell està presidit per l'exrector de la Universitat de Barcelona (UB) i exsecretari d'Estat d'Universitats Màrius Rubiralta, i està format per 38 personalitats, entre les quals hi ha l'exministra de Ciència i Tecnologia Anna Birulés, l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell, la directora general de GSMA, Therese Jamaa; el director general de grup Mediapro, Jaume Roures; la directora del Sincrotró Alba, Caterina Biscari, i els exconsellers d'Universitats Joan Manuel del Pozo i Manel Balcells, entre d'altres.