Publicat 5/11/2019 13:26:58 +01:00CET

El Constitucional adverteix a Torrent que incorrerà en responsabilitats penals si desobeeix les seves resolucions

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, durante una sesión plenaria celebrada una semana después de conocerse la sentencia del juicio del 'procés', en Barcelona (España), a 23 de octubre de 2019.
David Zorrakino - Europa Press

MADRID, 5 Nov. (EUROPA PRESS) -

El ple del Tribunal Constitucional ha admès aquest dimarts a tràmit els tres últims incidents d'execució de sentència que el Govern de Pedro Sánchez ha presentat contra els acords de la Mesa del Parlament que reiteren la disposició a debatre sobre el dret d'autodeterminació, la pretesa sobirania del poble català o la reprovació a la Monarquia, segons han informat fonts del tribunal de garanties a Europa Press.

Les mateixes fonts apunten que amb l'admissió a tràmit tornen a fer un requeriment exprés, per tercera vegada, al president del Parlament, Roger Torrent, i a la resta de membres de la cambra de "les eventuals responsabilitats, inclosa la penal, en les quals podrien incórrer" si ignoren les resolucions que va dictar el mateix Tribunal Constitucional.

El ple s'ha reunit aquest dimarts, a les 10.00 hores, d'urgència per estudiar si admetien o no a tràmit aquests recursos que el Consell de Ministres va acordar presentar dijous passat contra l'admissió a tràmit de la Mesa del Parlament, el passat 22 d'octubre, d'una proposta de Junts, ERC i la CUP que rebutja la sentència del Tribunal Suprem pel procés independentista.

El tribunal de garanties accepta estudiar les impugnacions del Govern espanyol, que entén que l'admissió d'aquesta iniciativa parlamentària incompleix sentències que va dictar el Constitucional el 2015, 2018 i 2019 relacionades amb la independència de Catalunya. També dues providències del mateix tribunal dictades el 10 i el 16 d'octubre que ja van advertir el president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, i cadascun dels membres de l'òrgan que dirigeix el Parlament.